Aktualitātes
11.03.2019

Rīgā atgriežas Džodžo Maijers ar grupu "Nerve"

Komentē
0

13. aprīlī koncertzālē "Palladium Rīga" 2019. gada pavasara tūres ietvaros uzstāsies bundzinieks Džodžo Maijers ar grupu "Nerve". Koncertu iesildīs pašmāju apvienība "Reactive Beats".

"Nerve" ir bundzinieka Džodžo Maijera projekts, kas attīstījās deviņdesmito gadu beigās Ņujorkā no leģendārās pasākumu sērijas ''Prohibited Beatz'', un sākotnēji tā bija platforma eksperimentālai sadarbībai starp dīdžejiem, vizuālajiem māksliniekiem un publiku. Šis kolektīvs laika gaitā izveidojās par labi noslīpētu grupu, kas pavisam jaunā veidā miksēja programmētās elektroniskās mūzikas stilus ar improvizāciju starp vairākiem mūziķiem.

Formāta ietvaros "Nerve" asimilēja plašu spektru elektroniskās mūzikas stilu, sākot no old-school jungle, dubstep, glitch beats, līdz minimal, tech house u.c. Šo eksperimentu rezultātā grupa iepazīstināja elektroniskās mūzikas auditoriju ar improvizētu mūziku, nesot līdzi džeza improvizācijas tradīcijas, pulsējošos ritmus un tā stilistisko evolūciju digitālajā laikmetā. Vienlaikus tā iemieso arī rock’n’roll esenci – labi pavadīt laiku un parādīt vidējo pirkstu visiem, kas pret šo procesu iebilst.

Džodžo radošā darbība kā grupas "Nerve" līderim bundzinieku vidū viņu padarīja par vienu no izcilākajiem izpildītājiem un inovatoriem. Viņa koncepti un tehnikas, kā emulēt elektroniskās mūzikas ritmus reālā laikā uz akustiska bungu komplekta, radīja jaunu standartu un atvēra durvis pilnīgi jaunai mūziķu paaudzei. 2014. gadā žurnāls ''Modern Drummer'' ierindoja Džodžo 50 visu laiku izcilāko bundzinieku sarakstā.

"Nerve" atkārtoti izaicina attiecības starp cilvēka radošumu un digitālo tehnoloģiju un ir radījusi jaunu formu unikālai muzikālajai izpausmei. Galvenais grupas mērķis ir radīt autentisku 21. gadsimta mūziku.

"Nerve" sastāvā ir Džodžo Maijers (bungas), Džons Deiviss (bass), Džeikobs Bergsons (taustiņinstrumenti un sintezatori) un Ārons Nevezī (skaņa un audio manipulācijas).

Biļešu iegāde un informācija par pasākumu šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!