Aktualitātes
13.04.2022

RIBOCA3 pārcelta uz 2023. gadu

Komentē
0

Trešā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāles norise pārcelta uz nākamā gada vasaru. Iemesls – Krievijas īstenotais karš Ukrainā. 

RIBOCA3 centrālajai izstādei "Cieņas vingrinājumi", kuru kūrē Renē Bloks, bija paredzēts norisināties no šī gada 15. jūlija līdz 2. oktobrim Andrejsalā un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Izstādes norise iepriekš tika atlikta, bet RIBOCA komanda veltīja savus resursus Ukrainas kara bēgļu centra "Common Ground" veidošanai. Šobrīd izlemts plānoto izstādi pārcelt uz nākamo gadu.

Kā teikts RIBOCA izplatītajā paziņojumā: "Kamēr Ukrainā tiek pastrādāti neiedomājami noziegumi, mēs nevaram strādāt pie izstādes, kas bija iecerēta kā cieņas un kopības sajūtas caurvīts cildinājums mākslai un māksliniekiem. Mēs stingri nosodām Krievijas iebrukumu Ukrainā, un esam vienoti ar ikvienu, kurš aicina nekavējoties kara darbību izbeigt.

Mūsu pienākums un atbildība kā laikmetīgai mākslas institūcijai ir nodrošināt platformu mākslinieku un sabiedrības mijiedarbībai, diskusijām un refleksijai par realitāti. Tādēļ kopā ar māksliniekiem, citām starptautiskām mākslas un kultūras institūcijām, kuratoriem un citiem mākslas pasaules profesionāļiem vēlamies rosināt atklātu diskusiju par mākslas industrijas lomu plašākā kontekstā, aicinot runāt par biennāļu formāta nozīmi, jo to uzdevums arvien ir ietekmēt un iesaistīt sabiedrību – arī kara un konfliktu laikā. Kāda platforma māksliniekiem, kuratoriem un sabiedrībai šobrīd ir patiesi nepieciešama?

No visas sirds jūtam līdzi visiem, kuri cieš šajā karā, un izsakām savu visdziļāko cieņu katram, kurš neklusē un sniedz savu palīdzību tiem, kuriem tā šobrīd visvairāk nepieciešama. Tā ir neiedomājama traģēdija, kurā vienaldzīgs nedrīkst palikt neviens."

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!