Aktualitātes
10.10.2022

RIBOCA aicina uz bezmaksas mākslas meistarklasēm skolēniem

Komentē
3

Izglītības projekts "RIBOCA Repository of Knowledge" piedāvā skolēniem apmeklēt meistarklases, kas balstītas laikmetīgo mākslinieku praksēs. Programmā iekļautas divu veidu darbnīcas, kas veido tiltus starp mākslu, bioloģiju, fiziku un sociālo zinību mācību jomām. Programmā iekļautās meistarklases līdz gada beigām bez maksas norisināsies "Common Ground" centrā Rīgā.

Projekta mērķis ir aktualizēt mākslas izglītību kā pasaules izzināšanas veidu, kas ir ciešā mijiedarbībā ar citām mācību jomām. Nodarbību pamatā ir laikmetīgo mākslinieku, dizaineru un arhitektu praksē balstīti uzdevumi, kas ir pielāgoti sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas vecuma skolēniem. Aktivitātes veidotas, balstoties uz Valda Celma, Bridžitas Polkas, Jurgas Daubaraites, Jonas Zukauskas, Aistes Ambrazevičiutes, Annes Duk Hī Džordanas, Reihanē Mirdžahani un Hainca Franka mākslas darbiem, instalācijām un projektiem. Nodarbību saturs ir veidots ar mērķi uzrunāt skolēnu paaudzi, kam ir būtiski redzēt saikni starp izglītību un mūsdienu sabiedrības izaicinājumiem.

Skolu programmā iekļautas divu veidu meistarklases:

"Māksla + Zinātne" ir nodarbība par laikmetīgo mākslinieku radošo praksi saistībā ar fiziku, bioloģiju vai dabas zinībām. Darbnīcā tiks aplūkota kāda no tēmām: "Divsimtgadīgais mežs: Meža dzīves cikla pētīšana" (6+); "Kustības un līdzsvara fizikas likumi mākslinieku praksē" (10+); "Ķērpju gramatika: Dizaina valoda no dabas organismiem" (13+); "Ķermeņa tēls: Kā dabā pastāvošā daudzveidība veido priekšstatus par ķermeni?" (13+).

"Māksla + Līdzdalība" ir nodarbība par apkārtējo vidi, pilsētplānošanu, piederību un pilsonisko līdzdalību. Darbnīcā tiks aplūkota kāda no tēmām: "Veltījums pilsētas attīstībai: Kādā pilsētā tu gribētu dzīvot?" (6+); "Arhitektūra un dizains: No idejas līdz vides objektam" (10+); "Diskusija par pilsonisko līdzdalību: Eksperiments ar izvēles brīvību" (13+).

Maksimālais dalībnieku skaits grupā – 25. Darbnīcas pieejamas latviešu, krievu vai angļu valodā. Norises vieta ir Common Ground centrs, Andrejostas iela 27, Rīga. Dalība bez maksas. Darbnīcas iekļautas programmā "Latvijas Skolas soma".

Reģistrācija un pasākumu grafiks pieejams šeit. Pieteikumā jānorāda vēlamā darbnīca, datums, laiks, dalībnieku skaits un klase. Papildu informācijai: [email protected].

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!