Aktualitātes
03.04.2019

Reģionos tiešraidē demonstrēs Nacionālās operas un baleta pirmizrādes

Komentē
0

Pirmā tiešraide notiks 12. aprīlī, kad skatītāji kultūras centros Daugavpilī, Gulbenē, Limbažos, Ogrē, Preiļos, Siguldā, Talsos, Tukumā un Ventspilī varēs vērot baleta "Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas" pasaules pirmizrādes translāciju.

Jauno pakalpojumu ar Eiropas Savienības fondu atbalstu piedāvās Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu un baletu (LNOB). "Līdz šim mūsu iestudējumi plašu rezonansi guvuši digitālajās platformās Eiropā un pasaulē, bet īpašs ir gandarījums, ka šoreiz mūsu jauniestudējumu redzēs skatītāji visā Latvijā. Mums ir svarīgi, ka šis notikums sasniegs daudzus Latvijas novadu kultūras centrus, un īpašs prieks, ka šoreiz tā būs Pasaules pirmizrāde un mūsu pašu jauno horeogrāfu un mūziķu darbi. LNOB cer, ka šis būs sākums jaunai, skaistai tradīcijai!" stāsta LNOB valdes locekle Daina Markova.

Pirmais iestudējums, kuru skatītāji varēs vērot tiešraidē, ir baleta viencēlienu "Hamlets" un "(Ne)stāsti man pasakas" diptihs, kura autori ir baletdejotāji un horeogrāfi Elza Leimane un Antons Freimans. Šekspīra traģēdijas "Hamlets" zemtekstu dziļuma iedvesmots, Antons Freimans savā pirmajā pilnmetrāžas baletā risina attiecības ar nāvi, izaicina uz dialogu paaudzes, pagātni un nākotni. Iestudējuma muzikālā partitūra veidota kā saruna starp vecmeistaru Sergeju Rahmaņinovu un mūsdienu komponisti Lindu Leimani.

Savukārt, jau skolas gados iemīlējusi Imanta Ziedoņa "Krāsainās pasakas", Elza Leimane savā iestudējumā "(Ne)stāsti man pasakas" ir iedvesmota ar šī meistardarba starpniecību uzlūkot baleta pagātni un šodienu. Jauniestudējuma galvenā varone Pelēkā meitene, dosies cauri septiņām krāsainajām pasakām un baleta vēsturei, atrodot savu Viņu. Baleta mūzikas autori un izpildītāji ir Jānis Šipkēvics (Shipsea), Matīss Čudars un Kaspars Kurdeko.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!