Kadrs no filmas
 
Aktualitātes
10.06.2020

Rasu aizspriedumu dēļ no platformas "HBO Max" izņemta filma "Vējiem līdzi"

Komentē
0

Nesen izveidotajā straumēšanas platformā "HBO Max" no otrdienas, 9. jūnija, vairs netiek piedāvāta filma "Gone with the Wind" ("Vējiem līdzi"). Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, 1939. gada filma, kas izpelnījusies pārmetumus par rasistiskiem stereotipiem, pašreizējā situācijā nedrīkst tikt demonstrēta bez komentāra par vēsturisko kontekstu.

Šāds solis sperts, reaģējot uz plašajiem protestiem pret sistemātisko rasismu un policijas vardarbību pret melnādaino kopienu ASV. ""Vējiem līdzi" ir sava laika produkts un ataino dažus etniskos un rasu aizspriedumus, kas diemžēl bija izplatīti amerikāņu sabiedrībā," paziņojumā skaidroja "HBO Max" pārstāvis sakariem ar presi. "Rasistiskais atainojums bija aplams toreiz un ir aplams šodien, un mums šķita, ka saglabāt šo filmu piedāvājumā bez paskaidrojumiem un nenosodot šo atainojumu būtu bezatbildīgi."

"Vējiem līdzi" ir visu laiku ienesīgākā amerikāņu filma un savulaik saņēmusi vairākus "Oskarus". Kā teikts paziņojumā presei, pēc kāda laika filma atkal būs pieejama straumēšanas platformā, kur to papildinās diskusijas par tās vēsturisko kontekstu.

Kā norāda "HBO", filmā nekas netiks rediģēts, "jo, ja tas tiktu darīts, tas būtu tas pats, kā apgalvot, ka šādi aizspriedumi nekad nav pastāvējuši".

"Ja esam apņēmušies radīt taisnīgāku, objektīvāku un ietverošāku nākotni, mums vispirms ir jāatzīst un jāsaprot mūsu vēsture," pavēstījusi kompānija.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!