Foto no 2019. gada "Satori" autoru vasaras nometnes Susējā
 
Aktualitātes
01.07.2020

Rakstnieki aicināti pieteikties "Satori" autoru vasaras nometnei Padurē

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" izsludina pieteikšanos autoru radošajai vasaras nometnei, kas šogad notiks sešas dienas no 11. līdz 16. augustam Kuldīgas novadā, Padures muižā. Nometnē būs iespēja darboties vienā no trim virzieniem: Svena Kuzmina prozas meistarklasē, Annas Auziņas dzejas darbnīcā vai Nila Saksa Konstantinova publicistikas meistarklasē. Konkursam aicināti pieteikties interneta žurnāla "Satori" autori, kā arī jaunie autori no Kurzemes reģiona.

Par nometnes tēmu un tekstu caurviju motīvu šogad izvēlēta mīlestība, un tās dalībniekiem būs iespēja darboties vienā no trim virzieniem: prozas, dzejas vai publicistikas. Dzejas meistarklasi vadīs dzejniece, literatūrzinātniece un pasniedzēja Anna Auziņa. Meistarklases dalībnieki varēs izvēlēties, vai nometnes laikā rakstīt dzeju vai veidot atdzejojumus. Prozas meistarklasē rakstnieka Svena Kuzmina vadībā dalībnieki strādās pie stāstiem, savukārt publicistikas meistarklasi vadīs rakstnieks, publicists un psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs. Labākie nometnē tapušie darbi tiks iekļauti "Satori" grāmatžurnālā Nr. 5 "Mīlestība", kas iznāks gada nogalē.

Tāpat visi dalībnieki būs aicināti piedalīties dzejnieces Agneses Krivades meistarklasēs, kuras ļaus palūkoties uz radošo procesu no jauna skatpunkta. Savukārt sadarbībā ar mākslinieci Rūtu Briedi un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras studentiem tiks organizēta ilustrāciju meistarklase.

Par pieteikšanos

Nometnei aicināti pieteikties gan "Satori" rakstošie autori, gan arī jaunie autori no Padures, Kuldīgas novada, Kurzemes plānošanas reģiona. Pieteikumi nometnei līdz 8. jūlijam jāsūta uz [email protected], e-pasta tematā norādot "Pieteikums vasaras nometnei". E-pastā jāiekļauj:

- virziens (jāizvēlas viens!), kurā autors vēlas darboties (proza/publicistika/dzeja un atdzeja);
- trīs teikumos jāapraksta sava pirmā iemīlēšanās;
- jāpievieno neliela motivācijas vēstule, kurā izklāstīts, ar kādu mērķi autors vēlas piedalīties nometnē;
- autoriem, kas iepriekš nav publicējušies "Satori", pieteikumam jāpievieno arī neliels līdzšinējās pieredzes izklāsts un rakstu darbs izvēlētajā žanrā.

Iesūtot pieteikumu, dalībniekam jāapstiprina, ka būs iespēja piedalīties pilnīgi visās nometnes norises dienās. Dalībnieku atlasi veiks "Satori" redakcija sadarbībā ar meistarklašu vadītājiem. Kopā nometnē tiks uzņemti 20–25 autori. Rezultāti tiks paziņoti 17. jūlijā.

Nometnes norisi finansiāli atbalsta Kuldīgas dome, tāpēc vienīgā dalības maksa nometnē ir līdzmaksājums par kopīgajām ēdienreizēm, kā arī pašam jānodrošina transports no un uz nometni.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!