Aktualitātes
12.06.2019

"Radiohead" atsakās maksāt hakerim un publisko 18 stundu garu audiomateriālu

Komentē
0

Kāda hakera rokās nonākuši iepriekš nepublicēti materiāli no grupas "Radiohead" albuma "OK Computer" ieraksta sesijām, taču grupa nevis samaksāja izpirkuma maksu, bet nolēmusi ierakstus pārdot tiešsaistē un iegūto naudu ziedot, tviterī paziņojis "Radiohead" ģitārists Džonijs Grīnvuds.

Pagājušajā nedēļā tiešsaistē parādījās vairāki iepriekš nekad nepublicēti audiomateriāli no 1997. gada albuma "OK Computer" tapšanas procesa. Izplatījās informācija, ka šie fragmenti ir daļa no 18 minidisku satura, ko kāds hakeris izzadzis no grupas līdera Toma Jorka datora un kuros atradušies demo ieraksti, dziesmu versijas un agrīno koncertu ieraksti – paša Toma Jorka ierakstīts audiomateriāls 18 stundu garumā. Zaglis pieprasījis 150 000 dolāru lielu izpirkuma maksu par visu materiālu vai arī "800 dolārus par studijas ierakstu un 50 dolārus par dzīvo ierakstu".

11. jūnijā hakera uzbrukumu publiski apstiprinājis Džonijs Grīnvuds, norādot – tā vietā, lai padotos prasībām un mēģinātu novērst ieraksta izplatīšanos, grupa publicējusi materiālu vietnē "Bandcamp", kur tas par 18 mārciņām būs nopērkams 18 dienas. Kā teikts paziņojumā, visi ieņēmumi no ieraksta pārdošanas tiks ziedoti sociālpolitiskajai kustībai "Extinction Rebellion", kas cīnās pret klimata pārmaiņām un bioloģiskās daudzveidības samazināšanos.

"Tā vietā, lai sūdzētos (pārāk daudz) vai ignorētu šo notikumu, mēs publicējam visas 18 ieraksta stundas "Bandcamp" un ieņēmumus ziedojam "Extinction Rebellion". Nākamās 18 dienas jūs varat paši spriest, vai mums vajadzēja maksāt izpirkuma naudu," raksta Grīnvuds, piebilstot: "Ieraksts nav bijis paredzēts publikai, un, lai arī dažas tā daļas ir iekļautas "OK Computer" pārizdevumā, tas ir tikai margināli interesants. Un ļoti, ļoti garš. Tā nav lejuplāde telefonam. Ārā ir lietains, ne?"

Starp publiskotajiem materiāliem ir arī daži fanu senkāroti ieraksti, tostarp 12 minūšu gara dziesmas "Paranoid Android" versija, kā arī agrīnas dziesmu "Exit Music", "I Promise", "True Love Waits" un "Lift" studijas versijas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!