Publicitātes attēls
 
Aktualitātes
29.06.2021

Radio skanēs latviešu mīlas dzejas iestudējumi

Komentē
0

Latvijas Radioteātris aizsāk muzikālu iestudējumu ciklu “Dzejas trubadūri”, kurā skanēs latviešu mīlas dzeja un mūzika, atklājot mazāk pazīstamas autoru šķautnes un attiecības ar mīļotajiem cilvēkiem.

"Dzejas trubadūrus" veido 6 raidījumu cikls, kas tiks atskaņots Latvijas Radio 1 plkst. 22:05. Ik raidījums būs veltīts citam autoram vai autoriem:

29. jūnijā skanēs raidījums par Knutu Skujenieku,

30. jūnijā par Birutu Skujenieci un Jāni Sudrabkalnu,

14. jūlijā par Edvartu Virzu un Elzu Stērsti,

15. jūlijā par Gunaru Saliņu un Baibu Bičoli,

16. jūlijā par Māri Melgalvi un Velgu Krili,

17. jūlijā par Ievu Rozi un Kikōni.

Raidījumu muzikālo daļu veido sešu latviešu komponistu – Annas Ķirses, Edgara Raginska, Anda Klučnieka, Lailas Saliņas, Ērika Upenieka un Laumas Kazakas – jaunradītas mūzikas oriģinālkompozīcijas, ko iedvesmojušas dzejnieku dzīves, daiļrade un laikmets.

Katrā „Dzejas trubadūru” raidījumā piedalīsies viesi – interesantas un saistošas Latvijas kultūras personības: kultūras ministrs Nauris Puntulis, rakstnieks Svens Kuzmins, komponists un mūziķis Juris Kulakovs, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, trimdas dzejniece Baiba Bičole, Velgas Kriles māsa Antra Krile, dzejnieka Māra Melgalva radiniece Anete Melgalve, kura saņēmusi mantojumā dzejnieka nepublicēto dzeju un pašreiz raksta autobiogrāfisku romānu, kā arī citi. Viesi dalīsies atmiņās par dzejniekiem un stāstīs par mazzināmām detaļām no viņu biogrāfijas.

Sīkāku informāciju par gaidāmajām norisēm var atrast feisbukā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!