Aktualitātes
09.05.2023

Radio "NABA" ēterā klajā nācis jauns kultūras pētniecībai veltīts raidījums "Augsne"

Komentē
0

Kā tiek kultivēta kultūras vide Latvijā, un kas tajā aug? No 9. maija katru otro otrdienu plkst. 19.00 Radio "NABA" ēterā būs dzirdams jauns raidījums "Augsne", kas veltīts mūsdienu kultūras izpētes procesiem.

Raidījumā "Augsne" kultūras pētniece Liāna Žilde un politikas pētniece Anete Ušča pievēršas Latvijas kultūras procesu izpētei, paplašinot un reizēm izaicinot izpratni par to, kas ir kultūra un cik dažādas formas tā var ieņemt.

Raidījumā kultūra tiek uzlūkota tās plašākajā nozīmē – no specifiskām mākslas formām līdz cilvēku ikdienas paradumiem, pievēršoties gan nelielām grassroots iniciatīvām, gan valsts virzītiem procesiem Rīgā un reģionos.

Reizi divās nedēļās raidījumā viesosies kultūras vietu un notikumu pārstāvji un virzītāji, kā arī ar kultūrpolitikas veidotāji. No dažādām perspektīvām tiks apskatīta un vērtēta Latvijas kultūrtelpa, uzdodot jautājumus – kādā kultūrvidē mēs dzīvojam un kādu mēs to vēlamies redzēt? Kādas ir reālās iespējas un izaicinājumi, ar ko sastopas kultūras pārstāvji un veidotāji? Kāda ir kultūras saikne ar plašākiem procesiem – labklājību, demokrātiju, pilsētvidi, kopienu veidošanos un ikdienas dzīves kvalitāti?

Pirmajā kultūras procesu analīzes raidījumā "Augsne" dzirdama saruna ar kuratori un mākslas zinātnieci Līnu Birzaku-Priekuli, kuras pārstāvētā organizācija "Mākslas birojs" pagājušajā gadā veidoja Nordeķu parka vasaras kultūras programmu, bet šogad kļuvuši par visas Rīgas vasaras kultūras programmas kuratoriem. "Tas ir ļoti labs virziens, kurā Rīga iet," saka Līna, raksturojot svētku decentralizāciju un pieaugošo sadarbību ar Rīgas apkaimēm. Par šogad gaidāmajām izmaiņām, iespējām iesaistīties un sadarbību ar apkaimju organizācijām – sarunā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!