Aktualitātes
17.03.2022

"Radio Brīvā Eiropa" Krievijas redakcija pārceļas uz Rīgu

Komentē
3

Lai izvairītos no represijām pret neatkarīgajiem žurnālistiem, raidstacijas "Radio Brīvība"/"Radio Brīvā Eiropa" (RL/RFE) Krievijas redakcija turpmāk strādās Rīgā, vēsta ieraksts Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča "Twitter" kontā.

RL/RFE savu darbību Krievijā pārtrauca 12. martā, dienu pēc tam, kad Vladimirs Putins parakstīja likumu, kas paredz līdz 15 gadus ilgu cietumsodu par "viltus ziņām", "valsts bruņoto spēku diskreditāciju" un aicinājumiem ieviest sankcijas pret Maskavu.

"Šo lēmumu RL/RFE nepieņēma pēc brīvas gribas, to mums uzspieda Putina režīma uzbrukums patiesībai," paziņojumā par darbības pārtraukšanu Krievijā teica RFE/RL prezidents Džeimijs Flaijs. "Pēc gadiem ilgiem draudiem, iebiedēšanas un mūsu žurnālistu vajāšanas Kremlis, kas izmisīgi cenšas neļaut Krievijas pilsoņiem uzzināt patiesību par tā nelikumīgo karu Ukrainā, tagad dēvē godīgus žurnālistus par Krievijas valsts nodevējiem."

Lai varētu turpināt atspoguļot Krievijas iebrukumu Ukrainā, RFE/RL turpmāk raidīs no Rīgas, kur kopš 8. marta represiju dēļ darbojas arī medija "Deutsche Welle" Krievijas redakcija.

Radio plāno turpināt "Krievijas katastrofisko iebrukumu tās kaimiņvalstī", norādījis Flaijs.

ASV finansētā raidsabiedrība "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" izveidota Aukstā kara laikā 1950. gadā, bet Krievijā darbojās kopš 1991.gada.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!