Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
18.03.2020

"Punctum" publicēs literātu un mākslinieku pandēmijas dienasgrāmatas

Komentē
0

"Punctum" kopā ar LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts uzsāk projektu "Pandēmijas dienasgrāmata" ar mērķi dokumentēt to, kā sabiedrība jūtas krīzes laikā.

"Šī ir situācija, kad ir tik daudz nezināmā, kad esam spiesti izolēties un laiku pavadīt savos mājokļos. Taču vairāk par visu šī projekta mērķis ir radīt kopības sajūtu, jo kaut arī katrs savās četrās sienās, tomēr esam vienā laivā," raksta "Punctum" veidotāji, piesakot jauno projektu "Pandēmijas dienasgrāmata", kura ietvaros ik dienas žurnālā publicēs literātu, publicistu, mākslinieku un citu kultūras jomu pārstāvju dienasgrāmatu ierakstus.

Ciklu iesāk publiciste Santa Remere ar tekstu "Ārkārtas detokss", kuru iespējams lasīt šeit.

"Vairāku gadsimtu garumā dienasgrāmatas rakstīšana ir bijis svarīgs pašrefleksijas veids. Gluži kā pašterapija, kas palīdzējusi tikt galā ar pārdzīvojumu un satraukumu, jo sevišķi tad, kad pasaule pēkšņi pārvērtusies un mūsu dzīve līdz ar to. Arī glābiņš laikā, kad dienām ilgi viss ir apstājies un stāv uz vietas. Ikdienas ieraksti dienasgrāmatā kā strīpiņas, iegrieztas stenderē, atgādina, ka laiks tomēr rit," raksta viena no projekta idejas autorēm, LU LFMI pētniece Sanita Reinsone.

Līdztekus LU LFMI Latviešu folkloras krātuves Autobiogrāfiju krājums veido kolekciju "Pandēmijas dienasgrāmata 2020", kur ārkārtas situācijas laikā tapušās dienasgrāmatas var iesniegt ikviens, sūtot tās uz [email protected]. Visi šajā projekta iesniegtie materiāli (rakstītie un fotografētie) tiks saglabāti un padarīti publiski pieejami digitālajā arhīvā garamantas.lv.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!