Aktualitātes
26.05.2022

"Punctum" festivālu turpinās lasījumi ar Ukrainas dzejnieču piedalīšanos

Komentē
1

27. maijā plkst. 19.00 Willa teātra telpās Stabu ielā 18 C notiks Punctum festivāla 2022 dzejas lasījumi "Pasaules kafejnīca", kas būs veltīti kopienas tēmai kara apstākļos.

Lasījumos uzstāsies dzejnieces no Ukrainas – Katerina Kalitko (Катерина Калитко), Ija Kiva (Ия Кива) un Halina Kruka (Гали́на Крук), kā arī dzejnieki Mortens Langelanns (Morten Langeland) no Norvēģijas, Norberts Lange (Norbert Lange) no Vācijas un Lauris Veips no Latvijas.

Dzejnieki tiks aicināti dalīties pieredzē, asociācijās par kopienu kā izdzīvošanas stratēģiju. "Kopienas tēma ir īpaši aktuāla šobrīd, kad Krievijas uzsāktajā karā ukraiņi varonīgi aizstāv fundamentālas tiesības uz mieru un brīvību. Spēja solidarizēties būs izšķiroša arī pārvarot kara sekas turpmāk, kā arī nenovēršamas ekoloģiskās katastrofas kontekstā. Apcerot civilizācijas nākotni un vērojot, cik saliedēti ukraiņi aizstāv savu dzimteni, kopienas tēma iegūst jaunas nozīmes arī kultūrā. Šķiet, ka kultūras attīstības priekšnoteikums ir spēja apvienoties kopīga mērķa labad, tas ir īpaši nozīmīgi arī krievvalodīgo integrācijas Latvijā kontekstā. Pasākumā meklēsim atbildes uz jautājumiem, ko katram no mums nozīmē būt daļai no kopienas un cik spēcīga ir šī piederības izjūta," raksta festivāla rīkotāji.

Pasākums notiks angļu valodā, bet atdzejojumus latviešu valodā lasīs Elvīra Bloma, Māris Salējs, Ingmāra Balode, Dens Dimiņš un Kristaps Vecgrāvis, pasākumu vadīs Elvīra Bloma. Par muzikālo noskaņu rūpēsies ukraiņu mūziķe – bandūriste Darja Leleko (Daria Leleko).

Reaģējot uz karadarbību Ukrainā, literatūras žurnāla "Punctum" festivāla ārvalstu viesu vidū šogad galvenokārt ukraiņu autores. Festivāls arī aicina iejusties spilgtā modernista, trimdas grupējuma Elles ķēķis dalībnieka Linarda Tauna daiļradē, atzīmējot dzejnieka simtgadi.

Punctum festivāls 2022 notiek no 25. maija līdz 3. jūnijam. Pasākums notiek sadarbībā ar Eiropas dzejas platformu Versopolis un Eiropas savienības fondu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!