Izstāde "Mobilais muzejs". Foto: Margarita Ogoļceva.
 
Aktualitātes
28.07.2021

Tiešraide: diskusija par Laikmetīgās mākslas muzeja nākotni

Komentē
0

Lai aktualizētu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību un runātu par tālākajiem soļiem, kas veicami, lai tuvotos šīs idejas īstenošanai, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs 29. jūlijā, plkst. 14:00 organizē diskusiju, kurā kopā ar nozares ekspertiem piedalīsies valdības un Rīgas domes pārstāvji. Diskusija "Gaidot laikmetīgās mākslas muzeju" tiks translēta Latvijas Laikmetīgā mākslas centra "Facebook" profilā, savukārt vērot diskusiju klātienē, Ganību dambī 30, Rīgā tiek aicinātas apmeklēt Covid-19 pārslimojušas un vakcinētas personas, uzrādot sertifikātu.

Diskusijā piedalīsies LR Kultūras ministrs Nauris Puntulis, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda valdes locekle Elīna Vikmane, izstādes dalībnieki, mākslinieki un Saeimas deputāti Aigars Bikše un Ivars Drulle, kā arī Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese. Sarunu moderēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore, mākslas zinātniece Līna Birzaka-Priekule.

"Par laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību tiek runāts jau vairākas dekādes, un ir bijuši vairāki mēģinājumi tuvoties šīs ieceres īstenošanai, bet muzeja kā nav, tā nav. Ir būtiski tematu no jauna aktualizēt, uzdodot virkni jautājumu, uz kuriem kopīgiem spēkiem jācenšas rast atbildes. Kāds būtu tālākās rīcības scenārijs, lai mēs nonāktu līdz šāda stratēģiski nozīmīga kultūras infrastruktūras objekta īstenošanai? Kā tiks veidots muzeja saturs un darbības stratēģija? Kādi būs sabiedrības ieguvumi no laikmetīgās mākslas muzeja?" sarunas virzienu iezīmē Solvita Krese.

 

Savukārt, lai aktualizētu starptautiskās sadarbības iespējas, mijiedarbību ar lokālo vidi un pilsētas attīstības vektoriem, kā arī runātu par laikmetīgās kultūras klātbūtni pilsētas attīstības trajektorijā kopumā, norisināsies vēl divas diskusijas, kā arī citas publiskās programmas norises. 

Mākslas parka ietvaros turpmākās diskusijas:

  • augustā, plkst. 16.00 tiešsaistes diskusija "Transnacionāla Baltijas reģiona veidošana caur muzeju un tā starptautiskās sadarbības perspektīvas".
  • augustā, plkst. 16.00 tiešsaistes un klātienes diskusija "Laikmetīgās kultūras iespējas un potenciāls Rīgas attīstības kontekstā".

Diskusija tiešsaistē būs pieejamas arī tiem, kuriem Facebook nav sava konta. Savukārt klātienē diskusijas un notikumus varēs apmeklēt pārslimojušas un vakcinētas personas, uzrādot sertifikātu. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!