Aktualitātes
21.03.2019

Publicēts Viestura Kairiša filmas "Piļsāta pi upis" pirmais tīzeris

Komentē
1

Klajā nācis Viestura Kairiša filmas "Piļsāta pi upis" ("Pilsēta pie upes") tīzeris.

Filmas scenārijs tapis pēc Gunara Janovska tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Tās galvenajam varonim Ansim ir nevainīga profesija – daiļkrāsotājs, un viņš ir pieprasīts pie visiem režīmiem, kas nomainās īsā laika posmā no pagājušā gadsimta 30. gadiem līdz Otrā pasaules kara beigām. Patosa pilnie ulmaņlaiki, komunistu, nacistu režīmi, karš un holokausts... Jaunības ideāli un mīlestība salūst reliģisko un sabiedrības aizspriedumu priekšā. Šo nedaudzo gadu laikā Ansis piedzīvo īstu garīgu un eksistenciālu ceļojumu no neveikla jaunekļa līdz vīrietim, kurš agri nobriest un kura izvēle vienmēr liecina par cilvēkā iekodētu dziļu humānisma stīgu.

Galveno varoni Ansi filmā atveido Dāvis Suharevskis, viņa partneri ir aktieri Agnese Cīrule ("Homo novus", seriāls "Sarkanais mežs") un Gundars Āboliņš ("Homo novus", "Bille"), kā arī leģendārais lietuviešu aktieris Jozs Budraitis un čehiete Brigita Cmuntova.

Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu; viņu iepriekšējais kopdarbs – spēlfilma "Melānijas hronika". Filma uzņemta Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā un citās vietās Latgalē.

Filma "Piļsāta pi upis" Latvijas kinoteātros iznāks 2020. gada janvārī, tās izplatītājs Latvijā un Baltijas valstīs ir kompānija "ACME Film".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!