Aktualitātes
07.09.2022

Publicēts Uģa Oltes mitoloģiskā trillera "Upurga" treileris

Komentē
0

Režisors un scenārists Uģis Olte publicē treileri savai debijas spēlfilmai: mitoloģiskam trillerim savvaļā "Upurga" ar Igoru Šelegovski galvenajā lomā. Filmu Latvijas kinoteātros varēs redzēt no 4. oktobra. 

"Upurga" vēsta par pedantisku piedzīvojumu gidu Andreju, kurš kopā ar māsu un filmēšanas grupu ierodas mežonīgas pierobežas upes ielejā, kur plānots uzņemt veģetāro desiņu reklāmu. Piedzīvojums noiet greizi, kad Andreja māsa un viņas komanda pazūd. Lai viņus glābtu, Andrejam nākas vienatnē doties dziļi noslēpumainā dabas pasaulē, kur sagaida cīņa gan ar ārējiem spēkiem, gan paša iekšējo trauksmi. Viņš nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, no kuras neprātīgā spēka nav pasargāti pat vietējie. Atrast pazaudēto nav viegli, un drīz vien Andrejs uzzina – kas meklē, tas pazūd.

Uģis Olte, scenārists un režisors: "Es uzaugu Latvijas mazpilsētā. Šim faktam ir blaknes. Es esmu bijis bezcerīgi apmaldījies mežā, ko zinu no galvas. Esmu lūdzies mežacūku baru, lai liek mani mierā, kad nejauši iemaldījos eglīšu audzē, kur tās mīt. Un vēl, es divas reizes vienā dienā gandrīz noslīku strautā, kas ir tikai pārdesmit centimetrus dziļš, kad pārgalvīgi piekritu pamēģināt kajaka braukšanu pavasara palu ūdeņos."

"Šo savu Latvijas upju, mežu un mazpilsētu sajūtu esmu pārtulkojis mitoloģiskā trillerī "Upurga", kas stāsta par jauna vīrieša iniciāciju vissenāko dabas spēku priekšā. Skatītājs apsēžas uz galvenā varoņa Andreja pleca un seko viņam dziļāk un dziļāk noslēpumainā pasaulē, kuras aptveršanai ar racionālo prātu vien nepietiek."

Stāsta galveno varoni Andreju atveido aktieris Igors Šelegovskis, dzīvelīgā mūziķa, aktiera un influencera lomā iejuties aktieris Rihards Sniegs, reklāmas aģentūras projektu vadītāju spēlē Inga Tropa, Andreja māsa-influencere ir Elvita Ragovska, pašpārliecināts visādu arodu meistars ir Reinis Boters, meža vecenīti atveido Māra Ķimele, kāpostvīra lomā – komponists Uģis Prauliņš, savukārt inspektora Saliņa tēlā iejūtas aktieris un režisors Mortens Trāviks (Morten Traavik), kurš kopā ar režisoru Uģi Olti radīja dokumentālo filmu "Atbrīvošanas diena" (Liberation Day).

Mitoloģiskais trilleris savvaļā pirmizrādi piedzīvoja Tallinas "Melnajās naktīs", bet demonstrēta arī kinofestivālos Brazīlijā, Apvienotajā Karalistē, Meksikā, Somijā un Austrijā. Filmas Latvijas pirmizrāde norisināsies 2022. gada 3. oktobrī kinoteātrī "Forum Cinemas" un no 4. oktobra spēlfilma būs skatāma seansos visā Latvijā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!