Aktualitātes
13.05.2020

Publicē topošās filmas "Mātes piens" tīzeri

Komentē
0

"Filmu studija Deviņi" un režisore Ināra Kolmane publicējuši topošās filmas "Mātes piens" tīzeri, ko iespējams noskatīties šeit. Filma tiek veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas romāna "Mātes piens" motīviem.

Filmas režisore ir Ināra Kolmane, scenārija autors Arvis Kolmanis. Tīzera filmēšanā piedalījusies starptautiska komanda – operators Rolandas Leonavičius (Lietuva), mākslinieki Algirdas Garbačiauskas (Lietuva) un Elena Šimulynaitė (Lietuva), rekvizitore Dace Rožlapa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, u.c.

Šobrīd galvenajai mātes lomai izvēlēta aktrise Maija Doveika, mātes lomai jaunības gados Elīna Vaska un meitas lomai Rūta Kronberga, kura spēlēja mazo meiteni Billi filmā "Bille".

Filmas stāsts aptvers laika posmu no Otrā pasaules kara beigām un vēstīs par sieviešu likteņiem, kur vēstījuma centrā ir 20. gadsimta 70. un 80. gadi. Jauna daudzsološa ārste konfliktā ar totalitāro padomju režīmu zaudē visu — karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Taču pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt gan mātes depresijai, gan pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā. Mātes un meitas dzīvesstāsti norisinās padomju okupētajā Latvijā laikposmā no 1945. līdz 1989. gadam, līdz sabrūk Padomju Savienība. Filmas idejiskās koncepcijas pamatā ir cilvēku savstarpējo un sociālo attiecību, kā arī vēsturisku procesu atspoguļojums caur divu sieviešu – mātes un meitas – dzīvesgājumu un pasaules skatījumu.

Rakstnieces Noras Ikstenas romāns "Mātes piens" ir ieguvusi lielu atsaucību visa pasaulē. Tā jau ir tulkota un izdota vairāk nekā 20 valstīs, tai skaitā, Apvienotajā Karalistē, Itālijā, Ungārijā, Igaunijā, Maķedonijā, Gruzijā, Zviedrijā, Ukrainā, Sīrijā, Horvātijā, Japānā, Krievijā, Spānijā, Vācijā, Austrijā, Lietuvā, Francijā, ASV, tikko Arābu Emirātos un Norvēģijā un citur.

Iepriekšējā režisores Ināras Kolmanes veidotā pilnmetrāžas spēlfilma "Bille" (2018), kas veidota programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" un ir Latvijas – Lietuvas – Čehijas kopražojums, ieguvusi Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma". Šobrīd filma "Bille" vēl joprojām ceļo un piedalās starptautiskos filmu festivālos un konkursos Eiropā, Āzijā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. "Bille" ir arī kļuvusi par pirmo Latvijas spēlfilmu, kuras izrādīšanas tiesības iegādājusies vispasaules starptautiskā televīzijas un interneta platformu (VOD) grupa "HBO Europe" izrādīšanai Eiropas valstīs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!