Publicitātes foto.
 
Aktualitātes
04.08.2022

Publicēts Staņislava Tokalova topošās filmas "Mīlulis" treileris

Komentē
0

3. augustā notikusi režisora Staņislava Tokalova rudenī gaidāmās spēlfilmas "Mīlulis" treilera pirmizrāde. Tokalova ("Tas, ko viņi neredz") otrā pilnmetrāžas filma aicina izvērtēt kapitālismā augušās paaudzes vērtības.

Filmas "Mīlulis" galvenais varonis ir Matīss – gados jauns mērķtiecīgs karjerists, topošais maksātnespējas administrators. Matīss piedzīvo traģēdiju – nomirst viņa mīļotā sieviete, un viņš paliek viens ar mīļotās meitu un dārgu īpašumu. Filmas stāsta par jaunu vīrieti, kurš neprot veidot mīlestībā balstītas, jēgpilnas attiecības ar citiem cilvēkiem. Tikai saskarsme ar desmit gadus veco meiteni Paulu, par kuru galvenajam varonim pēkšņi jāuzņemas atbildība, viņā kaut ko satricina un ļauj ieraudzīt sevi citām acīm.

"Filma "Mīlulis" uzdod svarīgus jautājumus par paaudzi, kas dzimusi, augusi un pieaugusi reizē ar atjaunoto Latviju. Tā ir pirmā kapitālismā izaugusī paaudze, kuras vērtību sistēmas augšgalā ir karjera, nauda, vara. Tā ir pirmā paaudze, kuras identitāti veidojuši un joprojām veido sociālie tīkli. Šī paaudze meistarīgi prot kļūt par "mīluļiem" – draugu un paziņu lokā, darbavietās u.c. Bet vai būt mīlulim nozīmē būt patiešām mīlētam? Un vai tas nozīmē prast mīlēt pašam? Šie ir jautājumi, par kuriem ar filmas palīdzību mēs gribam likt aizdomāties," par gaidāmo filmu stāsta režisors Staņislavs Tokalovs, norādot, ka scenārijā atspoguļojis arī personīgās dzīves notikumus.

Filmas galvenā varoņa Matīsa tēlā iejuties aktieris Kārlis Arnolds Avots, kuram šī ir debija spēlfilmā. Desmit gadus veco Paulu atveido Paula Labāne, viņas mātes lomā – Kristīne Krūze. Citās lomās skatītāji varēs vērot virkni pazīstamu aktieru – Andri Keišu, Indru Rogu, Gundaru Āboliņu, Regnāru Vaivaru, Elīnu Vasku, Uldi Anži, Jāni Jarānu, Jāni Kirmušku, Madaru Keidžu u. c.

Filmas scenāristam un režisoram Staņislavam Tokalovam šī būs otrā spēlfilma. 2014. gadā viņa īsfilma "Mazliet" ilgāk saņēma Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps kā labākā īsfilma, savukārt viņa debijas pilnmetrāžas spēlfilma "Tas, ko viņi neredz" (2017) pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2017. gadā Maskavas Starptautiskajā kinofestivālā. Filmas operators ir rumānis Oļegs Mutu, kurš strādājis gan vairākās rumāņu jaunā viļņa filmās, gan uzņēmis visas trīs režisora Sergeja Lozņicas spēlfilmas, un divas no tām daļēji tapušas Latvijā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!