Aktualitātes
14.02.2022

Publicēts Mārča Lāča filmas "Revolūcija" treileris

Komentē
0

Teātra režisors un aktieris Mārcis Lācis publicējis treileri savai debijas pilnmetrāžas spēlfilmai "Revolūcija", kas vēsta par krīzi teātra tumšo aizkulišu pasaulē. Filmas pirmizrāde gaidāma 25. februārī kinofestivālā "Lielais Kristaps", un uzreiz pēc tam tā būs skatāma kinoteātros un īpašajos seansos.

Sirreālās komēdijas centrā ir pilsētas Mazā teātra vadošais tandēms, Ivars (Ivars Krasts) un Armands (Armands Berģis), kas jauna un ambicioza režisora vadībā strādā pie sezonas pēdējā jauniestudējuma par Franču revolūciju. Nedēļu pirms pirmizrādes publikas un kritiķu mīlulis Armands saņem vilinošu piedāvājumu turpināt karjeru Lielajā teātrī. Sava labākā drauga un kolēģa nodots, Ivars pakāpeniski zaudē saiti ar realitāti, bet viņa lēmumi tuvina teātri neizbēgamai katastrofai.

Filma uzņemta, eksperimentējot ar kino valodu un tehniskajiem paņēmieniem: tā sastāv no 14 gariem, nepārtrauktiem kadriem un, kā norāda filmas veidotāji, šāds sarežģīts tehniskais risinājums – kadra iekšējā montāža filmēšanas laukumā – bijis nopietns izaicinājums visai komandai, jo vismazākā kļūda nozīmē atgriešanos garā kadra sākumpunktā.

Filmas "Revolūcija" režisors un scenārija autors ir Mārcis Lācis, operators un montāžas režisors Mārcis Ābele, producents Raitis Ābele, komponists Toms Auniņš, galvenais mākslinieks Aivars Žukovskis, skaņu režisors Jānis Zaneribs, izpildproducente Sintija Brakša, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grims Zane Žilinska.

Galvenajās lomās spēlē Ivars Krasts, Armands Berģis, Agris Krapivņickis, Rolands Beķeris, Dana Avotiņa-Lāce, Toms Auniņš, Kaspars Dumburs, Jana Ļisova, Mārcis Lācis.

Filmas pirmizrāde norisināsies 2022. gada 25. februārī kinoteātrī "Splendid Palace".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!