Aktualitātes
30.12.2022

Publicēta dokumentālā filma par LGBT+ kopienu Daugavpilī

Komentē
0

Daugavpilī bāzētais neatkarīgais medijs "Chayka.lv" publicējis pirmo epizodi jaunā dokumentālā daudzsēriju filmā "Daugavpils: Neredzamie cilvēki", kas ieskatās LGBT+ kopienas dzīvē Latvijas otrajā lielākajā pilsētā. Filmu bez maksas iespējams skatīties YouTube platformā.

Kā norāda viena no filmas autorēm, "Chayka.lv" žurnāliste Eleonora Rūzvelta, tās mērķis ir parādīt Latvijas iedzīvotājiem “neredzamo” Daugavpils sabiedrības daļu: gejus, lezbietes, biseksuāļus un transpersonas, kuri bailēs no nosodījuma un negatīvām sekām nereti spiesti slēpt savu identitāti.

"Strādājot pie šī projekta, “Chayka” sastapa daudzus LGBT+ kopienas pārstāvjus. Kļuva skaidrs, ka vajadzēs vairākas sērijas, lai paceltu svarīgākos jautājumus un dotu iespēju izteikties dažādiem Daugavpils LGBT+ kopienas pārstāvjiem. Pirmās sērijas varoņi atklāti stāsta, kādas grūtības nācās piedzīvot bērnībā un jaunībā: no tuvinieku neizpratnes līdz pat fiziskiem draudiem, no kauna, ka “esi viens tāds slimais visā Latvijā”, līdz sevis pieņemšanai un dzīvei atklātībā," raksta Rūzvelta.

Filma pēta arī Daugavpils iedzīvotāju attieksmi un homofobijas līmeni pilsētā, tāpēc līdzās sarunām ar kopienas pārstāvjiem skatāmas arī intervijas ar cilvēkiem uz ielas.

"Mums ir, kur tiekties, lai samazinātu homofobiju sabiedrībā. Īpaši Daugavpilī, kur spēcīgi jūtama padomju pagātnes ietekme," raksta Rūzvelta, norādot, ka nepieciešams vairāk rīkoties, lai izglītotu un informētu sabiedrību par LGBT+ kopienu.

Filmu veidojuši "Chayka.lv" žurnālisti Eleonora Rūzvelta, Pāvels Hnikins un Inna Plavoka. Pirmā filmas sērija skatāma zemāk.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!