Aktualitātes
02.12.2021

"Prozas lasījumu" notikumiem varēs sekot portālā "Satori"

Komentē
0

Šodien, 2. decembrī sākas ikgadējais literatūras festivāls "Prozas lasījumi". Šogad tas norisināsies tiešsaistē no 2. līdz 12. decembrim un virkni pasākumu varēs vērot arī interneta žurnālā "Satori.lv".

"Prozas lasījumu" šīgada tēma ir literatūras daudzbalsīgums jeb literatūras valodas. Kopumā gaidāmi vairāk nekā desmit dažādi tiešsaistes pasākumi, kuros piedalīsies ap 50 Latvijas un ārvalstu autori.

Festivāla programma portālā "Satori:

Atklāšanas pasākums "Literatūras valodas"
2. decembrī plkst. 19.00

Piedalās Inga Ābele, Inese Zandere, Jānis Joņevs, Osvalds Zebris – rakstnieki, kuru literārie darbi ir pārauguši sava žanra robežas, kļūstot par pamatu filmas scenārijam, teātra iestudējumam, animācijas filmai vai dziesmai. Pasākumu vada Toms Treibergs. Eseju par literatūras valodām lasa Ilmārs Šlāpins.

Prozas brokastis
5. decembrī plkst. 12.00

Tradicionālie svētdienas rīta lasījumi. Piedalās Kristīne Želve, Silvija Brice, Laura Vinogradova un Māris Bērziņš - autori, kas literatūrā ienākuši no citiem mākslas žanriem vai pavisam ar mākslu nesaistītām jomām. Pasākumu vada Toms Treibergs.

Muzejnieku stāsti
5. decembrī plkst. 17.00

Muzeja satura, tēmu, personību, atmosfēras iedvesmota proza. Lasījums, kurā piedalās četri muzeju darbinieki, kas raksta prozu – Aivars Eipurs, Ilze Andresone, Lolita Tomsone un Mārtiņš Pommers. Pasākumu vada Toms Treibergs

Latvijas PEN lasījumi "Aizliekts"
10. decembrī plkst. 19.00

Piedalās autori, kas savos literārajos darbos pārkāpj valodas, žanru, tēmu robežas: Rihards Bargais, Elīna Kokareviča, Laura Šterna, Marija Luīze Meļķe, Vents Vīnbergs. Pasākumu vada Inga Gaile.

Sestdienas stāstu vakars
11. decembrī 18.00

Piedalās Ilze Jansone, Guna Roze, Sergejs Moreino, Pēteris Pūrītis, Jānis Zelčāns. Pasākumu vada Toms Treibergs.

Latgales prozas lasījumi
12. decembrī plkst. 15.00

Programma sekos.

Festivāla noslēguma pasākums un "Prozas lasījumu" balvas pasniegšana
12. decembrī plkst. 18.00

Piedalās Inga Gaile, Dace Rukšāne, Svens Kuzmins, Kārlis Vērdiņš un Kurzemes prozas lasījumu uzvarētājs. Festivāla balvas izloze un pasniegšana. Pasākumu vada Haralds Matulis.

Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties festivāla mājaslapā, kur iespējams vērot arī visu pasākumu tiešraides.

Festivāls "Prozas lasījumi" norisinās kopš 1995. gada un ir kļuvis par noturīgu un gaidītu pasākumu Latvijas literatūras ainavā, un tā ietvaros ir iespēja redzēt un dzirdēt pašu svaigāko, aktuālāko, kas šobrīd top un nesen ir tapis Latvijas literatūrā. Kopš 2016. gada festivālu rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, VKKF mērķprogrammas "KultūrELPA" un Rīgas domes atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!