Aktualitātes
27.02.2023

Marija Luīze Meļķe atsakās no "Lielā Kristapa" protestā pret viendzimuma pāru diskrimināciju

Komentē
1

Protestējot pret valsts diskriminējošo attieksmi pret viendzimuma pāriem, dzejniece un aktrise Marija Luīze Meļķe atteikusies no viņai piešķirtās "Lielā Kristapa" balvas par labāko aktrises darbu galvenajā lomā. 

Nacionālā kinobalva Meļķei tika piešķirta par galveno lomu viendzimuma attiecību un pieaugšanas stāstā "Neona pavasaris". Filmā aktrise atveido studenti Laini, kas pēc nonākšanas Rīgas pagrīdes reivu scēnā, iemīlas reiverē Gundā un pamazām atklāj savu seksualitāti.

"Filma "Neona pavasaris" ir mana pirmā kino pieredze, un es īsti nezināju, vai varu kaut ko nospēlēt. Attiecīgi tas, ko es centos darīt, bija tīri cilvēcīgi izrādīt cieņu tai cilvēka dzīves pieredzei, kuru es attēloju. Šo ņemot vērā, būtu liekulīgi no manas puses pateikt visiem "paldies" un nepateikt to, ka mūsu valstī pienācis laiks pieņemt Dzīvesbiedru likumu," savā uzrunā "Lielā Kristapa" balvu ceremonijā teica Meļķe.

Aktrise norādīja: lai arī jūtas pateicīga žūrijai par piešķirto balvu un augstu to vērtē, šajā situācijā viņa godalgu nevar pieņemt. "Tas ir valsts līmeņa apbalvojums par darbu, kurā es attēloju meiteni, ko realitātē šī valsts atsakās aizstāvēt. Tas būtu liekulīgi no manas puses," norādīja Meļķe. Savu "Lielā Kristapa" statueti aktrise lūdza nogādāt Kultūras ministram Naurim Puntulim, kurš iepriekš balsojis pret partnerattiecību likuma iniciatīvas izskatīšanu Saeimā.

Ceremonijas publika aktrises žestu uzņēma ar stāvovācijām.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!