Aktualitātes
24.05.2019

Privāts investors piedāvā Nacionālo koncertzāli celt Andrejsalā

Komentē
0

No privātiem attīstītājiem Kultūras ministrija saņēmusi piedāvājumu, ka Nacionālo koncertzāli varētu būvēt arī Andrejsalā, ziņo portāls "LSM.lv", kam šo informāciju apstiprinājusi ministrijas sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Kokale.

Bija paredzēts, ka 23. maijā Kultūras ministrija valdībā iesniedz ziņojumu par visiem iespējamiem Nacionālās akustiskās koncertzāles novietojuma variantiem. Šobrīd ziņojuma iesniegšana atlikta, lai varētu izvērtēt investora piedāvājumu.

Kā 24. maijā apstiprināja KM, ar piedāvājumu vērsušies pārstāvji no projekta "Riga Port City", kurā apvienojušies Andrejostas, Andrejsalas un Rīgas Pasažieru termināla teritoriju īpašnieki. Sarunās "Riga Port City" pārstāv SIA "Privāto aktīvu pārvalde" kā līdzīpašnieks visās projekta teritorijās. Kā liecina "firmas.lv" pieejamā informācija, uzņēmums "Privāto aktīvu pārvalde" dibināts 2001. gadā un pieder SIA "Sabiedrība privātajiem ieguldījumiem", kā īpašnieki savukārt ir ekspremjera Andra Šķēles ģimene.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija izvērtē deviņas potenciālās Nacionālās koncertzāles novietnes, no kurām šobrīd par perspektīvāko uzskata AB dambi un 2006. gadā starptautiskajā koncertzāles metu konkursā uzvarējušā arhitekta Anda Sīļa projektu, kam atbalstu izteikusi Nacionālā Arhitektu padome, Latvijas Arhitektu savienība, kā arī liela daļa Latvijas akadēmiskās mūzikas vides viedokļu līderu. Tiek lēsts, ka šis projekts izmaksātu ap 118 miljoniem eiro un varētu tik realizēts 12 gadu laikā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!