HumourNoir
pirms 6 gadiem
Pilnīgi piekrītu Znotiņam. Manuprāt, stāsts ir par to, kā vecs, nekritisks un izrakstījies fauns par katru cenu mēģina pagozēties skatuves prožektoru gaismā un saņemt kaut nedaudz aplausu.

Ilze Valce
pirms 6 gadiem
Nekomentēšu Cēsu koncertu - katrs koncerts ir ārkārtīgi individuāls un var būtiski atšķirties. Tas, ko saklausīju Imanta Kalniņa 7. simfonijā un visā koncertā kopumā Liepājā, man lika ilgi aizdomāties.
It kā šķietama laimība. It kā Imantam Kalniņam tik piestāvošā "mīlestību gaidot" esība. Un tomēr...
Kāpēc it kā nedaudz steidzīgi..? Kāpēc it kā mazliet neomulīgi..? Ja koncerta sākumā tās ir tikai neskaidras nojausmas, tad pēc liriskās vidusdaļas (obojas koncerts) 7. simfonijā pamazām klāt piezogas jau skaidri iezīmēta apdraudētības sajūta, kas momentāli atsauc atmiņā Jāņa Ivanova 4. simfonijā ietverto skaudro vēstījumu - ar visām izrietošajām sekām. Komponists ar reljefi skaidrām, vienkāršām līnijām ir atklājis, kā viņš jūtas, kā vēlētos justies un kāpēc nevar tā būt.
Tas liek ieklausīties un nopietni aizdomāties.

Jānis Kudiņš
pirms 6 gadiem
Recenzijas stils ir kā viena konkrēta vērtētāja recenzijas stils - par vienu un to pašu var uzrakstīt dažādi, kā arī tas šobrīd inetā izlasāms trīs dažādu autoru pārdomās par šo IK jaundarbu (.....?) programmu. Ko te piebilst - var jau vienkārši jūsmot "par skaistumu", var (manuprāt) pilnīgi bezjēdzīgi iestigt strīdos par IK personību Latvijas kultūrvēsturē pirms četrdesmit gadiem un tagad. Bet kritikas normālais uzdevums ir vienmēr uzdot jautājumu - vai ir radīts kas mākslinieciski patiesi jauns un spilgts (kaut vai ar "veciem" līdzekļiem)? Uz to tad arī meklējam atbildi, visi, kuriem IK pagātnes mūzika un tagadējie jaundarbi ir piesaistījuši uzmanību. Un - "nekā personīga, paties, tikai mākslai"! :)

Kārlis Rērihs
pirms 6 gadiem
Izlasīju recenziju un steidzu internetā meklēt - kur var noklausīties šo "briesmīgo" koncertu. Noklausoties secinu - Imants Kalniņš kā Imants Kalniņš. Vai tiešām recenzents sagaidīja, ka 75 gadu vecumā komponists būtu pēkšņi mainījis stilu? Pieļauju, ka, koncertzālē sēžot, ir grūti klausīties mūziku, kas iespējams vislabāk piestāvētu kādai skaistu dabasskatu pārpilnai filmai.. Bet, liekot lietā savu fantāziju, šī koncerta klausīšanās, manu ceturtdienas vakaru padarīja kādām īpašām sajūtām bagātāku. Kādām sajūtām? Tādām, kuras spēj radīt vien Imanta Kalniņa mūzika (aizsapņošanās, pārdomas, latviskuma apcere). Un, ja komponistam piemīt spēja ar savu mūziku vienkārši radīt skaistas (mūsu laikmeta lamuvārds - zinu, zinu) skaņu gleznas, kurās klausoties ļauties sapņiem, tad domāju, ka viņš būtu pelnījis arī kādu labu vārdu par savu mūziku. Kaut gan, tas jau nav moderni - atzīt, ka mūzika ir vienkārši skaista. Bet tieši to, manuprāt, šajā koncertā vajag meklēt. Un viss. Imants Kalniņš neiekļaujas un nekad nav iekļāvies mūsu priekšstatos par to, kādam jābūt akadēmiskās mūzikas komponistam. Tieši tāpēc uzskatu, ka viņa daiļradi nevajag analizēt pēc mērauklām, ar kurām mēram jebkura cita komponista daiļradi.

Vērtējiet paši:

http://klasika.lsm.lv/lv/raksts/tieshraides/imanta-kalnina-jubilejas-koncerts-koncertzale-cesis.a62973/?highlight=obojas%20koncerts

Jānis Torgāns
pirms 6 gadiem
`..sākās ar pirmo no lielas formas darbiem..`. Nav lielu vai mazu formu. Forma ir tāda vai citāda: kvadrāts, spirāle, lode , un var būt jebkura apjoma. Acīmredzot domāts `formāts` (kabatas formāta partitūra, pastmarkas formāta portrets). Vai vienkārši - lieli, izvērsti, apjomīgi skaņdarbi.

Gundega Repše
pirms 6 gadiem
Nav nekāda iemesla apšaubīt recenzentu un viņa izklāstītos argumentus, taču derdzas, ka ar tādu baudu rakstītājs nospārda cilvēku, kuru šobrīd dauzīt nav nekāda drosme.Ja arī IK politiski apmaldījies, tātad recenzentam ir tiesības līdz verdiktam - neraksti vairs? Politiski pareizus estrādes gadus, šķiet, recenzents neaiztiek, tikai tautas uzticības mainīgo mākoņu daudzumu pazaudējušos. Par šādu tendenci riktīgi skumji.

andris-g GRINBERGS
pirms 6 gadiem
paldies ilze/// loti gaidu kad varesu dzirdet/// reali pieejami - ////tikai kalninam ir ta LATVIESU DVESELES SAJUTA////

andris-g GRINBERGS
pirms 6 gadiem
riktigi skumji ja rakstniece doma ka IK ir politiski apmaldijies//IK ir personiba kam nepiemit DUBULTMORALE///bet recenzija jau ir par muziku
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!