Redakcijas sleja
11.12.2020

Pret tumsu ar mīlestību

Komentē
5

Sagaidot gada vistumšāko laiku, grāmatnīcām esam nosūtījuši mūsu jaunāko drukāto izdevumu – Satori "Mīlestības grāmatu". Šajā vientulības pārpilnajā gadā aicinājām virkni talantīgu autoru rakstīt esejas, stāstus, dzejoļus, kas iemiesotu cilvēcisku siltumu.

Galu galā grāmatā apkopots 21 teksts: Aksela Hirša, Marijas Luīzes Meļķes, Žulijena Nuhuma Kulibali, Laura Veipa, Lienes Lindes, Edvīna Raupa, Patrīcijas M. Keišas, Kirila Ēča, Elvīras Blomas, Gaļinas Rimbu, Andreja Vīksnas, Annas Belkovskas, Arta Ostupa, Ievas Vieses, Annas Andersones, Svena Kuzmina, Henrika Zēgnera, Elizabetes Lukšo-Ražinskas, Evelīnas Andžānes, Dainas Tabūnas un Ivara Šteinberga darbi. Izdevuma dizainers – lieliskais Aleksejs Muraško.

Spoguļojot sabiedrības problēmas un cīnoties par mākslas robežu paplašināšanu, ilgstoši lielu daļu kultūras iezīmējis auksts intelektuālisms, cinisms un agresija. Romantika kā tēma bieži uzlūkota no augšas, bet mīlestība atzīta par banālu un līdz ar to par mazvērtīgu tematu. Uz šī fona mums šķita būtiski piedāvāt pretēju pieeju un reabilitēt sirsnīgo.

Mīlestībai ir dažādas formas – tā var būt transformējoša iemīlēšanās, dziļa draudzība vai tīra labestība. Patiesa saruna par jebkuru no šīm izpausmēm pieprasa tādu atklātību, kas cilvēku padara neaizsargātu un ievainojamu, un tas ir bailīgi, taču tieši uz to mēs aicinājām šīs grāmatas autorus. Rezultātā tapušie teksti, manuprāt, ir aizkustinoši un mierinoši, atgādinot, ka mīlestības straumes virmo visapkārt arī tad, ja sevī pašā šķiet izsīkušas.

Nākamtrešdien, 16. decembrī, aicinām jūs uz virtuālu grāmatas atklāšanu – "Mīlestības lasījumiem" tiešsaistē.

Uz grāmatas ceturtā vāka es proklamēju, ka cinisma laikmets ir beidzies. Un arī tad, ja mani kāds tāpēc sauks par naivu romantiķi, es dzīvē neesmu iepazinis neko svarīgāku par mīlestību. Man šī grāmata ir sniegusi daudz prieka. Ceru, ka to jutīsiet arī jūs.

Henriks Eliass Zēgners

Henriks Eliass Zēgners ir dzejnieks, no 2019. līdz 2023. gadam bijis interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
5

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!