Edge
pirms 6 gadiem
Process turpinās......Ja kas, tad Latvijā laika posmā no 1991. līdz 2011.g. pat izdevās pārspēt "Singapūras modeļa" ietvaros īstenotās "The Stop at Two Family Planning Campaign" sasniegto rezultātu (LV fer.rādītājs 1.1, Singapurā 1.29)
http://internetwriter62.hubpages.com/hub/Singapores-Transformation-from-a-small-Struggling-Island-Nation-to-a-Thriving-Metropolis
- LV depulācijas un emigrācijas jomās sasniegtais ir stabils pamats uzsākt tādu pat imigrācijas poļitiku kā Singapūrā.
Starp citu, Ā.Hitlera vadītie nacionāl-sociālisti ar to "vēdera piesišanas", "šmotku" u.c. labklājības paaugstināšanas pasākumiem arī "nodega" - , tā gadās, kad ar radošām runām aizraujas, taču prasmīgu darbu nespēj paveikt. Sk. vairāk par šo tēmu recezijā par gr. "«Народное государство» Гитлера" (Götz Aly, Hitlers Volkstaat. Raub, Rassenkrieg und nationaler Sozialismus. )
http://scepsis.net/library/id_932.html

Edge
pirms 6 gadiem
"Jo neviena "revolūcija" nav atnesusi cerēto."
=====================================================
" Revolūcija ir maksa par pagātnes grēkiem, apliecinājums tam, ka ir pietrūcis pietiekams daudzums radoša spēka, lai reformētu sabiedrību. " N.Berdjajevs, filosofs

Edge
pirms 6 gadiem
Par reformām Čīlē saturīgs raksts: ЧИЛИЙСКИЕ ИНДИКАТОРЫ
http://sergesparroff.blogspot.ru/2012/10/blog-post_3.html
- Latvijas pašreizējā situācija, kad "esam atgriezušies pie Viduslaikiem raksturīgās gan politiskās, gan ekonomiskās uzvedības" (D.Beitnere), noderīgāk būtu analizēt Singapūrā paveikto. Ne bez pamata to Lee Kuan Yew vadībā paveikto "bāleliņš" Repše piesauca, ne bez pamata "liel-banksters" Soross secināja:" Singapore not an open society".
http://www.yawningbread.org/apdx_2006/imp-248.htm

Liene Linde
pirms 6 gadiem
harald, kas tad īsti būs ilgtspējīgi?

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Literāri konkursi Latvijā gadās ļoti reti. Tikko noslēdzās Playboy & Dienas grāmatas stāstu konkurss, 8.maijā esot paziņots uzvarētājs. Viss notiek tik apbrīnojamā slepenībā, ka par to nav absolūti nekādu ziņu. Es pat nezinu, vai neesmu uzvarētājs. Vai kāds kaut ko par to zina? Priecāšos par informāciju.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Pareizi, bet pārāk vienkārši. Mana ekonomikas definīcija vien ir ietilpīgāka par šo rakstu. Lūk:
Ekonomika ir zinātne, kas māca, kā ar maksimālu dabas un minimālu savu resursu patēriņu saražot pievilcīgu nevajadzīgu preci, ko patērētājs masveidīgi iegādājas un izmet podā.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"kas būs ilgtspējīgs?
man šis vārds vispār pats nepatīk"
Nav oriģināli. Šo vārdu kā "sustainable" latviskojumu (ne tulkojumu) es izdomāju 1991. gada decembrī, šogad tam būs 22. Tas nekad nevienam nav paticis, man pašam arī nepatīk. Vienkārši tas ir labākais no iespējamā: ķengājusi mani ir visa nācija ar lingvoakadēmiķiem priekšgalā, bet labāku (un arī sliktāku - vispār nekādu) piedāvāt joprojām nav izdevies nevienam. Es šo vārdu izgudroju apmēram 90 sekundēs pēc darba uzdevuma uzstādīšanas, un tam joprojām nav alternatīvas tāpat kā visiem citiem manis izgudrotajiem vārdiem, kas man prasa tikpat daudz sekunžu un citiem - bezgalīgi daudz gadu.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Pamodies! Tirgus vispār izkropļots nemēdz būt. Tirgus - tā ir cīņa. Stiprākais uzvar. Vājākā ābolus neviens nepērk. Pēc kautiņa vienmēr kāds ar sasistu purnu bļauj, ka nebija godīgi. Bet sitēji noslauka asinis no pirkstu kauliņiem un apliek rokas ap iegūto lapseņu vidukļiem...

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
"harald, kas tad īsti būs ilgtspējīgi?" - nekas. Nepastāvīguma likums ir universāls. Vai arī, pastāvīgs ir tikai nepastāvīgums, lai cik arī didaktiski tas neskanētu.
Nu jā, "Mūsdienu sabiedrības pārmaiņas ilgtspējas virzienā varētu sākties ne tikai no apkārtējās vides aizsardzības, bet no kulturālākas ikdienas un labākās sociālās dzīves." - viss jau jauki un pareizi, un principā, tā jau arī nosacīti savā ziņā ir - "kapitālisti" vairs nepērk no tuaregiem melnos vergus, vairs it kā nedodas kā flibustjeri izlaupīt kādu pilsētu, tas viss notiek civilizētāk. Atzīsim godīgi, zināms sasniegums -salīdzinoši - ir panākts (protams, vai panākot šo sociālo sasniegumu, mēs neesam tā noslogojuši planētu, ka tā mūs "nokratīs", bet tas cits jautājums). Bet arī viss rakstā minētais ir jāatzīst.
Varbūt vienkārši, it neviena darbība nav pilnīga un nevainojama, varbūt atliek vien ņemt vērā viedā simtgadnieka padomu "pārmērīg' centib' noved pie pārcentib'". Un, pārāk nesaspringstot, vienkārši "peldēt pa straumi". Nebūt pārāk inovatīviem.
Jo neviena "revolūcija" nav atnesusi cerēto.

akmens
pirms 6 gadiem
Vienam Singapūras darbonim jautāja: vai Latvijā ir iespējams "Singapūras modelis?" Darbonis atbildēja - pie jūsu demokrātijas izpratnes, nē.
Kas attiecas uz revolūcijām, tad ideāla sabiedriskā iekārta nav iespējama, jo dzīve ir dramatiska pēc būtības. Adolfs Hitlers teica: ja gribat iznīcināt nāciju - iemāciet to piesist vēderu un vairoties.

akmens
pirms 6 gadiem
Latvijā tirgus ir izkropļots. Kg polijas abolu maksā dārgāk par kg spānijas apelsīniem.. Zāles, kas Krievijā maksā 40 rubļu (70 santīmu),
latvijā maksā 6 latus. Ir pateikts jau sen, ka gadās, ka kaujā uzvar tie,
kas tajā nemaz nepiedalijās. Latvijas ekonomika pieder pamatā cittautiešiem, runājot vienkārši.

akmens
pirms 6 gadiem
Gadījumā ar krievu zālēm tā ir spekulācija. Es pamodos un domāju, ka pārāk gudram būt nav smuki. Ja tirgus nemēdz būt izkropļots, kādas reformas veica Pinočets savā valstī? Izbanotajs (biedrs)

akmens
pirms 6 gadiem
Es domāju, ka katru gadu informaacijas apjoms dubultojas, bet jaunas idejas truukst katastrofiski. Radoshaa
procesa jeega ir radiit JAUNAS IDEJAS, ja tas nenotiek, tad nav veerts apspriest to,kaa procesu. Man paziistams cilveeks radiija savu biznesu no nulles liidz kluva turiigs cilveeks, jo vinjam bija jaunas idejas
pakalpojumu sniegsanas jomaa un vins taas iisrenoja praksee, nodibinot veikalu darbniicu, kuraa sniedza
visu veidu digitaalo tehnologiju pakalpojumus.Runajot par muusu valsti, nevar neredzeet, ka Latvija ilgterminja
nevarees buut taada, kaada taa ir tagad. Kas nespeej pielaagoties, aiziet bojaa.

Artūrs Lūsis
pirms 6 gadiem
Piedāvāt risninājumus būtu radoša darbība. Sen zināms, ka brīvais tirgus ir izkropļots, sevišķi Latvijā.

Haralds Matulis
pirms 6 gadiem
kas būs ilgtspējīgs?
man šis vārds vispār pats nepatīk. Kurš būs ilgtspējīgs pēc mūsu nāves - tam mūs nevajadzētu pārāk nodarbināt. Taču atstāt viņiem iespējas dzīvot labi, tas būtu mūsu paaudzes pienākums.
tas ko gribēju tikai piezīmēt - strādādami kapitālisma sistēmā kā darba ņēmēji, mēs esam iesaistīti un atbildīgi par ne-ilgtspēju tāpat kā tie, kas izcērt Amazones mežus vai ziloņkaulu.

Mūsdienu sabiedrības pārmaiņas ilgtspējas virzienā varētu sākties ne tikai no apkārtējās vides aizsardzības, bet no kulturālākas ikdienas un labākās sociālās dzīves.

Haralds Matulis
pirms 6 gadiem
Teikt, ka brīvais tirgus Latvijā ir izkropļots ir nesaprast problēmas būtību. Problēma ir tas, ka visas galvenās sociālās attiecības kapitālismā ir pārvērstas par tirgu. Un pat ja mēs paturam tirgu kā modeļa metaforu - jo kā apmaiņu varētu izteikt arī kultūras interakcijas - tad ROI tiek mērīts pārāk šauri, tikai dolāros. Un tas ir tā kā rēķināt tikai ābolos, neveltot uzmanību stumbram, saknēm, lapām, saules gaismai, ūdenim un dārzniekam.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!