Aktualitātes
08.08.2021

Praids Rīgā turpmāk notiks katru gadu

Komentē
0

Vakar Rīgā ar tiešraides pasākumu "Tavs īpašais Baltic Pride 2021" noslēdzās praida nedēļa. Lai nevairotu Covid-19 izplatības risku, ierastā gājiena vietā pa Rīgas ielām kursēja Baltijas praida autobuss, bet dienas otrajā pusē Hanzas peronā noslēguma koncertā uzstājās dažādi Latvijā pazīstami mūziķi. Vakara noslēgumā organizatori atklāja, ka praids Rīgā turpmāk notiks katru gadu.

Baltijas praids katru gadu, kā ierasts, notiks citā Baltijas valstu galvaspilsētā un 2022. gadā dosies uz Viļņu. Tajā pašā laikā no nākamā gada Rīga svinēs pati savu praidu.

"Praidā svarīgākais ir būšana kopā un LGBT+ kopienas redzamība. Ir jāvērš uzmanība uz  cilvēktiesībām, jo pēdējā laika notikumi un politiskās diskusijas rāda, ka tās nav pašsaprotamas un var viegli tikt apdraudētas. Līdz ar to Baltijas praida organizatori no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ir nolēmuši, ka turpmāk katru gadu visās Baltijas valstīs norisināsies vietējie praidi. Vienlaikus turpināsim iesākto tradīciju un reizi trīs gados tiksimies vērienīgā un mūs visus vienojošā notikumā – Baltic Pride," skaidro Baltic Pride līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Pasākuma pirmajā daļā pa īpaši izvēlētu maršutu Rīgā kursēja Baltijas praida autobuss. Autobusa kapteinis Magnuss Eriņš ieskandināja pilsētas ielas ar svētkiem atbilstošu muzikālo noformējumu, atskaņojot iemīļotas un populāras dziesmas, kamēr Rojs Rodžers aprunājās ar svētku dalībniekiem un LGBT+ kopienas draugiem: Agitu Jākobsoni un Vadimu Frolovu no Swedbank, Draugiem Group runasvīru Jāni Palkavnieku, Agnesi Kleinu un "Zuzeum" kolektīvu, Kaņepes Kultūras centra vadītāju Dāvi Kaņepi, "Dzīvnieku brīvība" aktīvisti Ulriku Skakovsku, Francijas vēstniecības kolektīvu, aktīvisti un Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolitu Tomsoni un "Satori" galveno redaktoru Henriku Eliasu Zēgneru. Savukārt sarunu starplaikos skatītājus izklaidēja Elīna Geida un Anete Bendika, improvizācijas teātra "Divas" dalībnieces.

Pēc "Praida brauciena" Alises Zariņas un Roja Rodžera vadībā svētku koncerts "Svini ar lepnumu" klātienē un tiešraidē priecēja ar saviesīgu atmosfēru, organizatoru un viesu uzrunām un iemīļotu mūziķu uzstāšanos. Koncertā uzstājās ansis, "Bad Habits", "Franco Franco", MARTA, BDM un Kortnija, bet Rojs Rodžers skatītājus izklaidēja ar krāšņiem priekšnesumiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!