Aktualitātes
24.03.2022

"Positivus" programmu papildina Megan Thee Stallion, Jamie XX, Caribou un citi

Komentē
0

Festivāls "Positivus", kas šī gada 15. un 16. jūlijā pirmo reizi notiks Rīgā, Lucavsalā, izziņojis papildināto programmu – uz festivāla skatuves kāps amerikāņu hip-hop izpildītāja Megan Thee Stallion, britu mūziķis Jamie xx, kanādiešu elektroniskās mūzikas mākslinieks Caribou, kā arī virkne citu Latvijas un ārvalstu mākslinieku.

Šovasar Lucavsalā varēs dzirdēt tādus mūziķus kā black midi, SoFaygo, Moses Sumney, Black Country, New Road, Bas, kā arī pašmāju izpildītājus, starp kuriem ir ansis, Citi Zēni, Arturs Skutelis, rolands če, Sudden Lights, Būū, Edavārdi, Prusax, Sigma, Elizabete Gaile, VIŅA, MUUD, Ods, Zeļģis, Nova Koma un $ourJ.

Starp šīgada programmas centrālajiem vārdiem ir Megan Thee Stallion, kura ienāca Amerikas hip-hop apritē 2019. gadā, bet pašlaik tiek uzskatīta par vienu no spēcīgākajām žanra māksliniecēm pasaulē. Saņēmusi trīs "Grammy" apbalvojumus: "Labākā repa māksliniece", "Labākais repa izpildījums" un "Labākā repa dziesma" par skaņdarbu "Savage". Pēc EP "Fever" un "Suga" Megan Thee Stallion 2020. gadā izdeva savu debijas albumu "Good News", no kura divas dziesmas iekļuva ASV topa pirmajās vietās – "Savage", kas ir remikss kopā ar superzvaigzni Beyoncé, un "WAP", kur viņa pievienojās Cardi B. Pavisam nesen klajā nāca arī kopprojekts ar popmūzikas zvaigzni Dua Lipa, dziesma "Sweetiest Pie".

Savukārt Jamie xx savā skanējumā apvieno indie, R&B un deju mūziku un pasaulē labi pazīstams kā grupas "The xx" galvenais dalībnieks ("The xx" viesojās festivālā "Positivus" 2013. gadā). Jamie xx ir pieprasīts gan kā solo mākslinieks, gan kā dīdžejs un sadarbojies ar tādiem pasaulē pazīstamiem mūziķiem kā Adele, Florence + The Machine un Džils Skots Herons. 2015. gadā izdeva debijas albumu "In Colour", kurā iekļautas tādas dziesmas kā "Loud Places", "I Know There’s Gonna Be (Good Times)" un "Gosh". Paralēli dīdžejošanai, remiksēšanai, producēšanai un jauna materiāla radīšanai kopā ar "The xx", 2020. gadā Jamie xx izdeva savu jaunāko dziesmu "Idontknow".

Kā sola "Positivus", mākslinieku saraksts vēl tiks papildināts, bet biļetes uz festivālu jau nopērkamas festivāla mājaslapā un "Biļešu Servisa" tīklā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!