Aktualitātes
19.05.2020

Podkāsta "Sargiet galvas!" jaunākajā epizodē – saruna par ekonomisko krīzi

Komentē
0

Tiešsaistē klausāma "Satori" podkāsta "Sargiet galvas!" jaunākā epizode, kurā viesojas ekonomists Mihails Hazans, lai atbildētu uz svarīgākajiem jautājumiem saistībā ar pandēmijas izraisīto ekonomisko krīzi.

Cik smaga ir šībrīža ekonomiskā krīze, un cik ilgi tā turpināsies? Kad dzīve atgriezīsies normālās sliedēs, un vai turpmāk visi strādāsim attālināti? Vai Latviju sagaida jauns ekonomiskās emigrācijas vilnis, un vai tiešām Eiropa vairs nekad nebūs tāda kā līdz šim? Vai nākotnē sagaidāma lielāka robotizācija, un cik ilgi valsts var turpināt šādā veidā atbalstīt sabiedrību? Kurš nākotnes scenārijs ir reālākais?

Uz šiem un citiem jautājumiem jaunākajā podkāsta "Sargiet galvas!" epizodē atbild Mihails Hazans. Viņš ir matemātiķis un ekonomists, Latvijas Universitātes profesors. Izglītību ieguvis Latvijas Valsts universitātē un Pēterburgas Universitātē. Ar ekonometrijas metodēm pētījis migrāciju, aktīvā darba tirgus politiku, izglītības ekonomiku, etniskās minoritātes, sociālo nevienlīdzību un citas ar iedzīvotāju sastāvu, nodarbinātību un migrāciju saistītas tēmas. Vairāku starptautisku ekonomistu organizāciju biedrs, kā arī eksperts un konsultants daudzos starptautisko un valsts organizāciju projektos. 2012. gadā Mihaila Hazana pētījumu par emigrācijas tendencēm un virzītājspēkiem Latvijā un Igaunijā Latvijas Zinātņu akadēmija atzinusi par vienu no gada zinātnes sasniegumiem.

Podkāsts tika ierakstīts tiešraidē, kuras videoierakstu var skatīties te.

Satori podkāsts "Sargiet galvas!" ir veltīts zinātnei, sabiedrībai un politikai Latvijā un Eiropā. Jau sengrieķu filozofs Platons bija pārsteigts par to, cik izvēlīgi ir cilvēki attiecībā pret to, ar ko baro savu ķermeņi, bet neizvēlīgi, izvēloties barību dvēselei un prātam. Šajā podkāstā politologs, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs un zinātnes popularizētājs Vents Zvaigzne sargās savas un mūsu galvas no mītiem, pasakām un sazvērestības teorijām par zinātnes un tehnoloģiju nākotni. Katra podkāsta viesis būs kāds Latvijas zinātnieks.

Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Parlamenta grupa "Renew Europe".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!