Aktualitātes
16.10.2018

Podkāsta "Jauni un aktīvi" publiskajā ierakstā diskutēs par pilsētvides attīstību

Komentē
0

Tevi uztrauc pilsētvides attīstība? Infrastruktūras pielāgošana dabai draudzīgiem pārvietošanās veidiem? Patīk koki pilsētas centrā? Esi neizpratnē, kāpēc Rīgā ir tik daudz neapdzīvotu daudzdzīvokļu namu? Gribi uzzināt, kā tikt iekšā pamestā mājā un to atdzīvināt? Nāc uz "Satori" podkāsta ierakstu!

Ceturtdien, 18. oktobrī, plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, notiks interneta žurnāla "Satori" veidotā podkāsta "Jauni un aktīvi" publiskais ieraksts– to apmeklēt aicināti interesenti, kuriem rūp drošas, ērtas un kvalitatīvas pilsētvides attīstība. Pasākumā podkāsta vadītāji Rita Ruduša un Ilmārs Šlāpins sarunāsies ar diviem aktīvistiem no organizācijām, kas cenšas mūsu ikdienu pilsētā padarīt pēc iespējas ērtāku, drošāku un patīkamāku, - Māri Jonovu no "Pilsēta cilvēkiem" un Mārci Rubeni no "Free Riga".

Podkāsts "Jauni un aktīvi" katru otrdienu saprotamā un aizraujošā veidā klausītājus iepazīstina ar cilvēkiem un kopienām, kas pasauli grib padarīt par labāku un pašiem patīkamāku vietu, – nevalstiskajām organizācijām, sabiedriskajām iniciatīvām un neformālajām interešu aizstāvju grupām, kas ir gatavas risināt problēmas dažādās nozarēs – sociālos jautājumos, izglītībā, sabiedrības integrācijā, vides un ekoloģijas, iedzīvotājam draudzīgas pilsētvides, dzīvnieku tiesību, minoritāšu un sociāli apdraudētu grupu tiesību jautājumos. Par dažām no šīm iniciatīvām ir vairāk dzirdēts, par citām – mazāk, taču par viņu paveikto darbu un iedvesmojošo piemēru ir nepieciešams runāt.

18. oktobrī tiks ierakstīti divi raidījumi – par to, kā padarīt pilsētvidi cilvēcīgu, un par to, kā atdzīvināt graustus. Pēc podkāsta ieraksta pasākuma apmeklētāji aicināti uzdot jautājumus, paust viedokļus par tēmu un turpināt sarunu neformālā gaisotnē.

Podkāstu gan vada, gan veido divu žurnālistu tandēms: Rita Ruduša – žurnāliste un redaktore ar 30 gadu pieredzi, kas iegūta, strādājot gan drukātajos, gan elektroniskajos medijos, un interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins – pieredzējis publicists, dzejnieks un dramaturgs, viens no žurnāla "Rīgas Laiks" dibinātājiem, anekdošu par vidējo latvieti autors, radio "NABA" raidījumu vadītājs.

Podkāsts tapis mērķprogrammas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā" ietvaros un interesentiem ir pieejams bez maksas "Satori.lv", kā arī "Podbean.com" un "Spotify.com".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!