Aktualitātes
28.04.2020

Plānotā RIBOCA2 izstāde pārtaps pilnmetrāžas filmā

Komentē
0

Otrā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA2) "viss reizē zied" šogad norisināsies eksperimentālā formātā ‒ kā pilnmetrāžas mākslas filma, par kuras uzņemšanas laukumu kalpos nepabeigtā izstāde.

"Šobrīd, kad tradicionālie ceļi, kādos mēs radām, domājam un pieredzam, sastapušies ar nopietniem šķēršļiem, vēl jo steidzamāka kļuvusi nepieciešamība atrast jaunus izstāžu formātus un tās piekļuves veidus," raksta biennāles rīkotāji. "Notikumu gaita turpmākajos mēnešos ir visai neparedzama, tāpēc biennāle, pielāgojoties jaunajiem apstākļiem un vienlaikus turpinot sadarbību ar pieaicinātajiem māksliniekiem, pārtaps par filmas uzņemšanas laukumu, kas, ja vien situācija to ļaus, trīs nedēļas būs atvērts apmeklētājiem. Pati filma tiks veidota kā dialogs starp radītajiem, nepabeigtajiem un nenotikušajiem darbiem."

Plānots, ka uzņemšanas laukums atradīsies Andrejsalā, kādreizējās Rīgas industriālās ostas vidē, kas arī sākotnēji bija iecerēta kā viena no biennāles norises vietām.

Lai iepazīstinātu ar gaidāmo, 21. maijā RIBOCA aizsāks transformētajai izstādei veltītu tiešsaistes lekciju un sarunu ciklu, pievēršoties jēdzieniem, kas bijuši īpaši svarīgi, veidojot otrās biennāles koncepciju. Ievērojami teorētiķi, pētnieki, dzejnieki un rakstnieki ir aicināti apcerēt tādus vārdus kā  Beigas, Cilvēks, Mīlestība, Zemzeme, Gādība, Maģija, Balsis vai Rēgi, izmantojot tos kā prizmu, caur kuru var paraudzīties uz alternatīvām attīstības iespējām. Dalībnieku vidū ir CAConrad, Marisola de la Kadena (Marisol de la Cadena), Emanuele Koča (Emanuele Coccia), Boriss Groiss (Boris Groys), Džeks Halberstāms (Jack Halberstam), Tims Ingolds (Tim Ingold,), Andrē Lepecki (André Lepecki), Sofija Luisa (Sophie Lewis), Maikls Marders (Michael Marder), Birgita Mencela (Birgit Menzel), Astrīda Neimanis, Tobiass Rīzs (Tobias Rees) un Marina Simakova.       

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!