Ilmārs Šlāpins "Ēnu diena Majoru stacijā"
 
Redakcijas sleja
15.02.2017

Plāni mainās

Komentē
1

Laiks rit. Nemanāmi ir pagājuši pieci gadi, kopš interneta žurnāls "Satori" ir sācis strādāt jaunā formātā. Mēs esam spējuši saglabāt finansiālu neatkarību un stabilitāti, iegūt jaunu veidolu, piesaistīt vairākus simtus autoru, uzsākt bezmaksas izdevumu, "Satori bibliotēkas" grāmatu sērijas un "Satori" vasaras avīzes izdošanu, videointerviju ciklu un grāmatžurnālu, autoru vasaras nometni un dzejnieku diskotēku, savus mazos prozas lasījumus un regulāras diskusijas par aktuālām tēmām. Šo piecu gadu laikā esam paveikuši ļoti daudz – pateicoties draugiem un atbalstītājiem, Valsts kultūrkapitāla fondam un Kultūras ministrijai, privātiem ziedotājiem un mūsu lasītājiem.

Dažkārt cilvēkiem nepatīk stāstīt par saviem nākotnes plāniem, jo tie var neizdoties un tad sanāk vien tukši dižoties. Mēs zinām, ka plāni mainās un solījumus nākas koriģēt, taču pastāstīt par to, ko esam iecerējuši šogad, varam jau tagad. Mēs gribam izdot vasaras avīzi, kas būtu veltīta Amerikas tēmai – būtiskam simbolam ne tikai Rietumu demokrātijas, bet arī cilvēka brīvības un labklājības ziņā. Šobrīd Amerikas tēls piedzīvo nozīmīgus pārbaudījumus, un mēs gribētu atcerēties, ko tad īsti saprotam ar amerikāniskumu, proamerikāniskumu un antiamerikāniskumu. Kas ir amerikāņu kultūra, dzeja un mūzika? Mēs rakstīsim un runāsim par to nākamo pusgadu, meklēsim līdzekļus avīzes izdošanai.

Mēs esam iecerējuši "Satori" grāmatžurnāla nākamo metienu veltīt tēmai "Recepte". Pareizo recepšu meklēšana ir nodarbinājusi ne tikai alķīmiķus un farmaceitus, bet arī dzejniekus un ekonomistus, politiķus un pedagogus, kā arī, protams, pavārus. Recepte ir mūsu domāšanas klišeja, kas palīdz strādāt un sasaista ikvienu radošu cilvēku. Ir receptes, kā uzrakstīt romānu, ir receptes, kā uzņemt filmu, ir receptes popmūzikas hitam un izejai no ekonomiskās krīzes. Par to visu mūsu grāmatžurnālā rakstīs dzejnieki, prozaiķi, publicisti un filozofi. Šim izdevumam būtu jāiznāk 2017. gada oktobrī.

Interneta žurnāla "Satori" mājaslapa tiek uzlabota, un jau drīz jūs pamanīsiet ievērojamas pārmaiņas mūsu izskatā un funkcionalitātē. Ceram kļūt mūsdienīgāki un pielāgojamāki dažādām platformām, ko šodien lieto mūsu lasītāji. Pāreja uz jaunu mājaslapas dizainu vienmēr ir pārdzīvojums ne tikai tās uzturētājiem, bet arī lietotājiem, taču pakāpeniski un nemanāmi to izdarīt ir ļoti grūti. Laikus jūs brīdināsim un skaidrosim notiekošās pārmaiņas. Mums būs jauna vizuālā identitāte, jauns logo un videoklips. Aizdomīgā kārtā tas sakritīs ar pašvaldību vēlēšanu kampaņu, taču, neuztraucieties, mēs nepretendējam ne uz vienu pilsētu vai pagastu, mūsu nocietinājumi un tranšejas paliek virtuālajā pasaulē, kas šobrīd brīžiem šķiet reālāka par fizisko.

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!