Aktualitātes
17.11.2021

Pirmatskaņojumu piedzīvos Imanta Kalniņa opera "Matīss, kausu bajārs"

Komentē
0

Pēc Aleksandra Čaka poēmas motīviem radītās operas pirmatskaņojums notiks 5. decembrī plkst. 19.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

Aleksandrs Čaks poēmu "Matīss, kausu bajārs" sarakstīja 1943. gadā, taču tā publicēta krietnu laiku pēc autora nāves no nepublicētiem manuskriptiem 1972. gadā. Rakstnieks filozofiskā, vēsturiskā un psiholoģiskā savijumā apcerējis personības garīgo tapšanu, rūdīšanos un ceļu uz harmoniju sarežģītā laikā. Savukārt, Imants Kalniņš operu sācis rakstīt A. Čaka simtgadē. Līdz šim nošu partitūra glabāta komponista bibliotēkā un nu – pēc 20 gadiem – tā piedzīvos pirmizrādi. Kā norāda veidotāji, tas ir monumentāls opuss trijos cēlienos un sešās ainās par Rīgu, rīdziniekiem, godu un mīlestību.

Koncertizrādi veido mūzikas un drāmas telpas  "OratoriO" izveidotāji – režisore Rēzija Kalniņa, diriģents un muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis sadarbībā ar dramaturģi Daci Micāni Zālīti, scenogrāfi Sandru Strēli, gaismu mākslinieku Aināru Pastaru, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu un horeogrāfi Ingu Krasovsku.

Operas iestudējumā piedalās gan orķestra "Sinfonietta Rīga" mūziķi un Rīgas kamerkoris "Ave Sol", gan arī operas solisti – Armands Siliņš, Krišjānis Norvelis, Viktorija Pakalniece, Artjoms Safronovs, Juris Jope, Edgars Ošleja un Rihards Millers.

Biļetes uz operas pirmatskaņojumu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzē".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!