Kristaps Klauss
pirms 5 gadiem
Ja runā par NVO savstarpējām diskusijām, tad reti esmu redzējis konfliktu starp savtīgajām un sabiedrības interesēm. Klasiski ir konflikti starp dažādiem viedokļiem, par to, kā būtu labāk. Un lai savu viedokli izceltu, mēdzam demonizēt pretējā viedokļa paudējus (Tavā viedokļrakstā var atrast daudzus reālos piemērus, proti - zaļie teroristi, slepkavību pasūtītāji, savtīgo interešu pārstāvji) un glorificēt savas nostājas pareizību (atkal piemēri no Tava viedokļraksta: “patiesība”, “sabiedrības intereses”). Manuprāt, Tu pats, nedaudz pinoties savas patiesības tīklos, beigu beigās ļoti precīzi iedod definīciju “interesēm” - “domas par to, kā vēlētos mainīt sabiedrību”. Tieši domu/viedokļu, kuru vēlamies pārvērst rīcībā, atšķirība ir tā, kas dzirksteļo starp dažādām NVO, cilvēku grupām, lēmumu pieņēmējiem un viedokļu veidotājiem. Un katrs var pierādīt, ka pārstāv sabiedrību (taisnības labad jāsaka, ka sabiedrības daļu) un tās intereses. Līdzīgi kā ar mūsu smadzeņu puslodēm – katra no tām ir atbildīga par savādāku funkciju, reakciju utt. izpildi, bet kopā tās veido mūs kā personības.

Gunta Klivere
pirms 6 gadiem
Butu tikai normāli, ja informatīvie materiāli saturētu dažādus viedokļus, kā arī to pamatojumu ar pētījumiem un statistiku. Tad tā butu informēšana nevis propaganda. Turklāt informēt laikam būtu vērts tos, kuri pieņem lēmumus- bērnu vecākus un izglītības iestāžu darbiniekus. Bērni ir pārāk viegli ietekmējami ar emocionāliem argumentiem lai no viņu reakcijām izdarītu jebkādus secinājumus.
Es personīgi domāju, ka cilvēce pakāpeniski atmetīs gaļas ēšanu, tāpat kā ir atmetusi kanibālismu. Arī bija jauka tradīcija kādreiz, un droši vien bija tie, kas nespēja iedomāties dzīvi bez tās.

Edgars Treibergs
pirms 6 gadiem
Tas ,ka autors raksta  pilnigas muļķības tas skaidrs !Varēja jau vismaz paintresēties ,kas ir pārtikas padome ,kas tur ietilpst un kādus jautājumus risina . Laikam jau kāds samaksāja labi ,ka tik ļoti cenšas nīcināt tautsaimniecību ! Ne velti nesen NVO tika aicināti ziedot naudu šim apšaubāmam  pat nezinu kā nosaukt lapelei ! Brīnumainā kārtā neko vevaru atrast par EM afērām !

kuģis
pirms 6 gadiem
Tā vietā, lai čīkstētu, autors varēja kaut nedaudz pievērsties tiešām daudz interesantākajam faktam, kāpēc gan muļķā, tumsonīgā tauta arvien mazāk uzticas nevalstisko organizāciju "viedoklim".

Edmunds Cepurītis
pirms 6 gadiem
Man gan nav nekādas vēlmes saukt tautu par tumsonīgu. Ir grūti vispār atrast kādus vainīgos šai situācijai - tur daļa lomas ir gan medijiem, gan organizācijām, gan dažādām citām grupām.
Raksta mērķis bija parādīt, ka tā Latvijā ir svarīga problēma, kas skar ne tikai dažas organizācijas, bet ikvienu, kas vēlas pamatoti kritizēt esošo situāciju. Man arī nav nekādu ātro maģisko risinājumu, bet bieži vien problēmas apzināšanas ir labs sākums.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Bet patiesībā neatceros kad Latvijas Zaļā partija būtu izrādījusi kādas nebūt ekoloģiskās aktivitātes!

Jānis Rābants
pirms 6 gadiem
Šeit būtu jāpateicas LOSP par šīs problēmas aktualizēšanu arī tad, ja tā ir kaut kādu lauksaimnieku savtīgu interešu lobēšana. Noskatoties pielikumā esošo prezentāciju, es teiktu, šī "Dzīvnieku brīvība" būt jātiesā par emocionālu vardarbību pret bērniem. Ar šādu emocionālu fonu nedrīkst bērniem rādīt patiesību, nedrīkst bērnus baidīt un radīt viņos vainas apziņu. Tas var atstāt sekas uz ilgu laiku bērna attīstībā. Bērni ļoti jūtīgi uztver šādu informāciju un, kā jau visās skolās, šaubos vai viņiem bija izvēle skatīties šo šausmīgo patiesību (vienpusīgo patiesības atspoguļojumu), jeb pamest šo pasākumu, ja tas kļuva nepanesami smagi.
Vegānisma popularizēšanai ar šādu agresīvu praksi nav nekāda sakara, bez tam vegānisma ietekme uz veselību un dzīves kvalitāti prezentācijā tika maz akcentēta un ļoti nepārliecinoša, no zinātnes tur praktiski nebija nekā (zinātnē vispār nav vienota viedokļa par šo tēmu). Par vegānismu ir jārunā un vēlreiz jārunā, bet ne jau lopu kautuvē.
Te būtu bērnu tiesību aizsardzības organizāciju darbalauks.

Jānis Rābants
pirms 6 gadiem
LOSP (lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome) agresīvos komentārus var saprast, jo vispasaules globālais vegānisms noteikti pilnībā iznīcinātu Latvijas lauksaimniecību, tā kā mūsu zemkopības produkcijas lielāko daļu sastāda tieši lopbarība. Bet jautājums šoreiz nav par to.
Ar emocionālu vardarbību pret fizisku vardarbību nevar uzvarēt vardarbību.

Edmunds Cepurītis
pirms 6 gadiem
Prezentācija gan, cik saprotu, rādīta vecāko klašu vidusskolēniem, kuri tomēr citā kategorijā nekā pamatskolēni un arī saskaņota ar pašu skolu. Varbūt arī, ka saturs arī šai kategorijai jāpamaina un tur noteikti ir vieta diskusijai, bet LOSP komentāri tomēr ir krietnu līmeni radikālāki.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!