joe
pirms 6 gadiem
Vispār jau politiķu retorika ir ārpus jebkāda veselā saprāta, Vācija ziņo par 800 tūkstošiem uzņemot tikai šajā gadā, ja to pašu proporciju attiecinām uz LV. tie būtu ap 10 tūkstošiem. Pat nav saprotams, kāpēc pieminot skaitli 250 nenotiek masveida raustīšanās smieklu krampjos.

nazis
pirms 6 gadiem
Daži simti protestētāju "pret", vairāki desmiti "par", un tad vēl paliek daudzi tūkstoši klusējošo, kam nav un nevar būt sava viedokļa, jo trūkst informācijas un saprašanas. Atliek vien cerība, ka kādam šī saprašana ir, bet man par to ir lielas šaubas.

Edge
pirms 6 gadiem
"Integrācijas process ceļā uz ES ievirza Latviju rietumnieciskā gultnē dažādās svarīgās jomās - ekonomiskajā politikā, ārpolitikā, iekšpolitikā, tiesību politikā, sociālajā politikā. Es šo procesu - neatkarīgi no gala rezultāta! - tādēļ redzu kā galveno Latvijas sabiedrības attīstības motoru, bet ilgākā laikposmā - arī kā pārdzīvošanas garantiju." E.Levits, 1998
( Pārejas periods Latvijā tuvojas nobeigumam, Diena.lv)
=================================================================================
Laipni lūgti, reālajā Rietumu pasaulē! Nils Muižnieks ne bez pamata par augsto EK komisāru kļuva - galu galā lielu daļu mūža pavadījis Los Andželosā, kur to "trauslo līdzāspastāvēšanu" tiešā tuvumā redzējis - un ar Latvijā esošo arī 1990. gados varēja salīdzināt un uzslavēt. Latvijas integrācijas process Rietumu pasaulē (saplūšana ar ES kodolu) turpinās - tāpēc jau Nila Muižnieka ieteikumi neatkārtot ASV pieļautās kļūdas. Viens otrs jau to saprot, taču sekojot neo-liberālisma ideoloģijai reālo risinājumu atstāj nākamo paaudžu ziņā:
"Valstij jārūpējas par trim lietām – par zemi, par infrastruktūru un par izglītību. Mēs 80% darbalaika un enerģijas tērējam ES naudas sadalīšanā, aizmirstot par pamatlietām. Es domāju, ka pēc gadiem desmit divdesmit mēs atnāksim atpakaļ pie šīm atziņām." Latvijas Lauksaimniecības un konsultāciju centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis (Diena, 25.08.2015)

Edge
pirms 6 gadiem
Kurš "smieklu krampjos" raustījās, kad klausījās SWH pana Klekša "gudrības" par notiekošo pasaulē un Dievzemītē, tam tagadiņ' vajag atcerēties to tautas gudrību par padomu zvirbulim, kurš mēslos līdz ausīm iegrimis. Process turpinās - līmenis pieaug un pieaug - vēl ausis nav aizlietas....

Edge
pirms 6 gadiem
"The best way to predict the future is to create it." Peter Drucker
=================================================================================
" Rīt Latvijā ieradīsies jauni imigranti un būs jāveic arī viņu integrēšana." Nils Muižnieks, 2008.
(Integrācija:tik grūti ieraugāmi kompromisi. LA, 14.10.2008)
E.Levita daiļrades cienītājiem bija cerība, ka Preambulas izstrādes laikā norisināsies saturīgas pilsonīšu diskusijas - Pana Klekša "melnā humora" cienītāji arī "cerības" cienītāji - gadoši....
Labi vēl, ka LV valdība bez kādām garām diskusijām un demokrātiskām procedūrām kā referendumiem (piem. Šveicē) aiz slēgtām durvim jau lēmumu pieņēmusi. Mācās, študenti, mācās:
"“Doing the right thing is more important than doing the thing right.”

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
"(ja atļauts sīks huligānisms, piedāvāju atcerēties par vairākiem simtiem t.s. krieviņu (somugru saimei piederīgo votu), kurus 15. gadsimtā izmitināja Zemgalē, – integrējām taču!)," - atļaušos nedaudz iebilst cienījamam panam, ka analoģija tomēr tā ka neatbilstoša. Tur nebija reliģiskais aspekts. Domāju, latviešu vēsturē ko līdzīgu neatradīsim, labāk paskatīties piemēram, Spānijas, kad Filips II no valsts izraidīja visus moriskus - pat ar monolītas, centralizētas valsts represīvo mehānismu nebija iespējams maurus integrēt katoļticīgajā Spānijā. Nu nebija iespējams, nācās izraidīt (jāatceras kaut vai Servantesa ģeniālā aina, kur Sančo atstājis "salas" gubernatora posteni, satiek savu bijušo kaimiņu). Un te nebūt necenšos rakstīt primitīvajās "labi", "slikti" kategorijās, lūk ka mauri bija "slikti", savukārt spāņu inkvizīcija "laba". Ne par to stāsts, bet - integrācija nav iespējama, ja integrējamā reliģiskā pārliecība ir ka viņa ticība vienīgā pareizā, un visi pārējie nicināmi bezdievji, kuriem nav cita ceļa kā vien pieņemt viņu vienīgo pareizo. Islāma reliģija neparedz integrēties" bezdievju vidē, vien integrēt bezdievjus sevī. Vai, iznīcināt, protams. Par kādu "integrāciju" te var būt runa? Kādu?
Vienīgais kas iespējams - nosacīti neitrāla, trausla līdzāssadzīvošana. Ja mūsu mīļie runas vīri (un sievas, protams) vēlētos "reāli risināt problēmu", tad jāatmet ļerkstēšana par "integrāciju", bet jāizstrādā nosacīti mehānismi nevardarbīgai sadzīvošanai. Vai tas iespējams ilgstoši - nezinu, protams.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!