Foto: Unsplash.lv
 
Aktualitātes
02.11.2020

Piketā Rīgā atbalstīs Polijas sievietes

Komentē
0

Solidarizējoties ar Polijas sieviešu protestiem, kas izcēlušies pēc Konstitucionālās tiesas lēmuma vēl vairāk ierobežot abortu pieejamību, trešdien, 4. novembrī, plkst. 18:00 pie Polijas vēstniecības notiks solidaritātes pikets.

Kopš 1993. gada Polijā aborti atļauti tikai gadījumos, ja grūtniecība iestājusies izvarošanas vai incesta rezultātā, un gadījumos, kad grūtniecība apdraud sievietes dzīvību vai embrijs ir deformēts, taču pēc Polijas valdošās konservatīvās partijas "Likums un taisnība" iniciatīvas 30. oktobrī Polijas Konstitucionālā tiesa lēma, ka aborts augļa pataloģiju gadījumā pārkāpj konstitūcijā garantēto aizsardzību ikviena cilvēka dzīvībai un tāpēc ir aizliedzams.

Kā norāda piketa rīkotāji, jaunatnes organizācija "Protests", šis lēmums pietuvina Poliju pilnīgam abortu aizliegumam, vienīgie izņēmumi, kas šobrīd pieļauj abortu Polijā ir grūtniecība izvarošanas vai incesta gadījumā kā arī drauds sievietes dzīvībai vai veselībai. Vienīgās citas Eiropas valstis, kur spēkā ir līdzīgi aizliegumi, ir Malta, Sanmarīno, Lihtenšteina, Vatikāns, Monako un Andora. 2018. gadā aborti kļuva legāli Īrijā.

Kopš sprieduma izsludināšanas visā valstī notiek protesti, kuros pieprasa ne vien šī sprieduma atcelšanu, bet arī vispārēju aborta aizlieguma atcelšanu, kas šobrīd ir viens no visstingrākajiem Eiropā. Policija pret aktīvistiem vēršas ar vardarbību.

Piketa rīkotāji aicina paust solidaritāti ar Polijas sievietēm piketā Rīgā trešdien, 4. novembrī, plkst. 18:00 pie Polijas vēstniecības Mednieku ielā 6b.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!