Aktualitātes
30.05.2018

Piketā pie Krievijas vēstniecības prasīs glābt ukraiņu režisoru Oļegu Seņcovu

Komentē
0

Šodien rit 16. diena kopš Krievijā politieslodzījumā esošais ukraiņu kinorežisors Oļegs Seņcovs (41) īsteno beztermiņa badastreiku, pieprasot 64 ukraiņu politieslodzīto atbrīvošanu no Krievijas cietumiem. Lai atbalstītu Seņcovu, 1. jūnijā no 16:30 līdz 17:30 Latvijas Kinematogrāfistu savienība aicina pievienoties piketam pie Krievijas vēstniecības.

Oļegs Seņcovs atbalstīja Eiromaidana protestus Kijevā un 2014. gadā iestājās pret Krievijas īstenoto Krimas okupāciju. 2014. gada maijā Krievijas varasiestādes viņu apcietināja un apsūdzēja terorisma plānos pret prokrieviskajām Krimas organizācijām. 2015. gada augustā Seņcovam tika piespriesti 20 gadi ieslodzījumā, kurus viņš šobrīd izcieš cietumā Jakutijā. Kinorežisors savu vainu noliedz, un arī cilvēktiesību aizstāvju grupas visā pasaulē atzīst viņu par politieslodzīto.

Beztermiņa badastreiku Seņcovs pieteica 14. maijā. Viņa advokāts paziņojis, ka režisors nepiekāpsies un gatavs mirt, ja viņa prasības netiks izpildītas. Badastreika laiks ieplānots apzināti, lai palielinātu spiedienu uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pirms drīzumā Krievijā notiekošā Pasaules kausa futbolā.

Seņcova 12. badastreika dienā Eiropas kinoakadēmija izplatīja uzsaukumu "Neļaujiet Oļegam mirt!", kurā aicināja ikvienu sazināties ar savas valsts amatpersonām un Krievijas vēstniecību un lūgt atbalstīt Seņcova atbrīvošanu. Uzsaukuma autori ir pasaulslavenie režisori Agneška Holanda un Vims Venders, to parakstījuši vairāk nekā 1750 Eiropas kinoakadēmijas biedri, draugi un pietuvinātās organizācijas.

Piedalīties piketā pie Krievijas vēstniecības aicināts ikviens.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!