Aktualitātes
11.08.2020

Piketā paudīs atbalstu Baltkrievijā protestējošajiem

Komentē
0

Trešdien, 12. augustā, 18:00 atbalsta akcijā Jēzus baznīcas aplī (Elijas iela 18) pretī Baltkrievijas republikas vēstniecībai tiks pausts atbalsts Latvijas kaimiņvalsts Baltkrievijas sabiedrībai.

Piketa rīkotāji – Eiropas kustība Latvijā un jaunatnes organizācija "Protests" – aicina atbalstīt Baltkrievijas iedzīvotājus, kas "šobrīd cieš no vardarbīgām valdošās varas represijām, jo iestājas par brīvām un atklātām vēlēšanām un godīgu un demokrātisku valsti".

Pēc prezidenta vēlēšanām 9. augustā Baltkrievijas pilsētās – Minskā, Grodņā, Brestā, Gomeļā – ir izcēlušies protesti pret vēlēšanu rezultātu viltošanu. Tos vardarbīgi apspiež policija un militārās specvienības, ievainojot desmitus, iespējams, daudz vairāk cilvēku, pat ietriecoties pūlī ar policijas auto. Ir vismaz 3000 aizturētie.

Tiek lēsts, ka represiju apjoms var būt ievērojami lielāks, jo šobrīd par valstī notiekošo praktiski nav pieejama nekāda informācija, ir liegta pieeja internetam, tiek aizturēti žurnālisti.

"Aicinām pulcēties, paužot aktīvu atbalstu Baltkrievijas iedzīvotāju tiesībām uz brīvām un atklātām vēlēšanām un nosodot vardarbības lietošanu pilsoniskās sabiedrības apspiešanai valstī," teikts aicinājumā uz piketu.

Piketa iesākumā uzrunu Baltkrievijas sabiedrības atbalstam teiks Latvijas Atmodas līderis Dainis Īvāns.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!