Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
02.03.2022

"Pieprasu, lai no afišas tiktu aizvākts mans vārds." Alvis Hermanis uzrunā kolēģus Krievijā

Komentē
2

Režisors, Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis sociālajos medijos publicētā video aicinājis kolēģus Krievijā paust attieksmi pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, pārtraucot spēlēt izrādes, kā arī pieprasījis noņemt savu vārdu no izrādes "Šukšina stāsti" afišām.

"Es redzu, ka 4.martā Maskavā plānots spēlēt manu izrādi "Šukšina stāsti". Es negribu, ka šajās dienās, kad jūsu valsts slepkavo cilvēkus Ukrainā, tiek spēlēta mana izrāde, un jūs izliekaties, ka viss ir normāli," raksta Hermanis.

"Tas, protams, nav manā varā šo izrādi atcelt, bet es pieprasu, lai no afišas tiktu aizvākts mans vārds. Es saprotu, ka parakstīt vēstules par mieru ir ļoti jauki, bet šajā situācijā ar to ir daudz par maz," uzsver režisors.

"Ja jūs vēlaties, lai pārējā teātra pasaule jūs turpina cienīt, es jums ieteiktu uzsākt vispārēju nepakļaušanās akciju un pārtraukt spēlēt izrādes, izklaidēt jūsu publiku, – līdz brīdim, kad jūsu valsts nepārtrauks agresiju Ukrainā."

Jau ziņots, ka 24. februārī Krievija oficiāli iebruka Ukrainā. Reaģējot uz to, virkne Krievijas kultūras darbinieku publicējuši atbalsta vēstījumus Ukrainai un nosodījuši Krievijas agresiju. Dažus no tiem iespējams izlasīt šeit. Savu atbalstu paudušas arī kultūras organizācijas Latvijā – solidarizējoties ar Ukrainu, Latvijas Nacionālā opera un balets paziņojis, ka turpmāk sadarbosies tikai ar tiem viesmāksliniekiem, kas publiski nosodīs Krievijas iebrukumu, kinoteātris "Forum Cinemas" pārtrauks izrādīt Krievijā producētās filmas un baleta izrādes, festivāla "Rīga Jūrmala" rīkotāji atcēluši šīgada festivālu, kā arī veikuši izmaiņas festivāla padomē un vadībā, rakstnieki pauduši savu atbalstu lasījumos pie vēstniecības, bet festivāls "Artdocfest/Riga" šīgada plānā iekļāvis Ukrainai veltītu dokumentālā kino programmu.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!