Aktualitātes
01.03.2023

"Piena" vietā durvis vērs jauna kvīru kultūrvieta "Skapis"

Komentē
0

Piektdien, 3. martā, plkst. 21.00 klubs "Piens" vietā durvis vērs jauna, iekļaujoša kultūrvieta "Skapis", kas paredzēta gan kvīru kopienai, gan tās draugiem.

Kā norāda "Skapja" veidotāji, līdzīgas vietas Rīgā nav jau vairāk nekā piecus gadus un šajā ziņā Latvijas galvaspilsēta ilgstoši bijusi vienīgā Eiropā.

"Jau ilgi daudziem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem ir alkas pēc īpašas vietas, kur ikviens var svinēt savu brīvību, kā arī justies droši un pieņemts visās savas identitātes šķautnēs. Agrāk LGBTQ jeb kvīru kopienai draudzīga vieta bija "Golden", kas sniedza īpašu nakts atmosfēru. Vēlāk tautā atzinību izpelnījies bija "Kaņepes kultūras centrs", kas bija kvīriem draudzīga vieta, "Baltic Pride" un "Riga Pride" laikā "Praida Nams" bija radis savas mājas," vietas priekšvēsturi iezīmē "Skapja" komanda.

Savukārt jaunā kultūrvieta "Skapis" atrodas Aristida Briāna ielā, kur 14 gadus atradās leģendārais klubs "Piens". Tās vadītāji un radošie iedvesmotāji Ieva un Bruno ir kvīri un mērķtiecīgi rūpēsies tieši par kvīru kopienai draudzīgu vidi.

"Mēs esam atvērti un brīvi savā domāšanā, mēs tiecamies pēc dažādības pieņemšanas mūsu sabiedrībā, svaiga satura un kvalitatīvas vakara un nakts programmas. "Skapī" varēs piedzīvot starptautiskus dīdžejus, DRAG mākslinieku šovus, dzīvās mūzikas koncertus un karaoke vakarus, vienlaikus baudīt svētdienas vēlās brokastis, politiski iekļaujošas sarunas un dažādus izglītojošus pasākumus," stāsta kluba vadītāji. Taču, lai to visu piedzīvotu, kluba vadītāji aicina apmeklētājus atstāt aiz durvīm homofobiju, seksismu, rasismu un "citus atkritumus".

Biļetes uz kluba atklāšanu jau ir izpārdotas, taču drīzumā tajā gaidāmi arī citi pasākumi.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!