Aktualitātes
21.12.2018

Pieci ieteikumi kulturāliem Ziemassvētkiem

Komentē
0

Pārtopi latviešu literatūras tēlā, laidies lēnajās dejās vai skaties kino kopā ar visu ģimeni – esam apkopojuši piecus kultūras notikumus, kas Ziemassvētkus padarīs krāšņākus.

 

1. Atrodi oriģinālas dāvanas jauno mākslinieku gadatirgos "Jarmarka" un "Ikrs"!

Tādas dāvanas kā nevienam arī šogad atrodamas jauno mākslinieku gadatirgos – Latvijas Mākslas akadēmijas "Jarmarkā", kur vienkopus apskatāmi vairāk nekā 10 000 darbu, un Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņu un absolventu tirdziņā "Ikrs", kas ik gadu pulcē ap 50 topošo mākslinieku. Šeit atrodamas ne tikai gleznas, grafikas un zīmējumi, bet arī neparasti interjera priekšmeti, rotas, apģērbi un daudz kas cits. Turklāt – pat ja dāvanas jau atrastas, abus gadatirgus vērts apskatīt kā izstādes.

 

2. Iejūties latviešu rakstnieka vai grāmatas varoņa tēlā pirmajā "Introvertu karnevālā"!

Šogad karnevāla maģiju aicināti izbaudīt introvertās latviešu literatūras fani – sestdien "Tu jau zini kur" Tallinas ielas kvartālā notiks pirmais "Introvertu karnevāls", kura apmeklētāji iejutīsies latviešu literātu un grāmatu varoņu tēlos. Kā sola pasākuma rīkotāji, karnevāla viesus izklaidēs "vispoētiskākā Latvijas grupa", plūdīs bezlimita šampanietis, savukārt ar tikai un vienīgi Latvijas dzejnieku sarakstītām dziesmām videodiskotēku diriģēs DJ Ģirts Šolis. Labākajam karnevāla kostīmam (individuāli un grupās) tiks pasniegts unikāls goda vimpelis.

 

3. Laidies lēnajās dejās kopā ar Vladislavu Nastavševu un grupu "Ezeri"!

Liriska mūzika, pieklusināta gaisma un sniegota ziemas nakts aiz loga – šādu kombināciju sestdien un svētdien atmosfēriskā koncertā fon Stricka villā piedāvās Vladislavs Nastavševs un eksperimentālās mūzikas grupa "Ezeri", kas izpildīs Nastavševa komponētās dziesmas teātra izrādēm. Kā sola mākslinieki, šoreiz lēno deju vakara programmu papildinās arī trīs pirmatskaņojumi ar Borisa Pasternaka, Marinas Cvetajevas un Aleksandra Bloka dzeju.

 

4. Skaties ģimenes filmas bezmaksas seansos kinoteātrī "K.Suns"!

Svētku brīvdienās kinogalerija "K. Suns" aicina uz bezmaksas kinoseansiem, kuros līdz pat janvārim mazie skatītāji kopā ar ģimenēm par brīvu varēs vērot filmas no Vācijas, Dānijas, Latvijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Francijas un Slovākijas. Svētdien programmā – filma "Kauns tavās acīs", kuras galvenā varone Dina no mātes ir mantojusi īpašas spējas, Pirmajos Ziemassvētkos – animācijas filma par vientulību un draudzību "Luīze ziemā", savukārt Otrajos Ziemassvētkos vecākiem un bērniem iespējams uz lielā ekrāna noskatīties Rozes Stiebras animācijas filmu "Saule brauca debesīs".

 

5. Svini dziesmas "Klusa nakts, svēta nakts" 200 gadus!

Šogad apaļu jubileju svin ne tikai Latvija, bet arī dziesma "Klusa nakts, svēta nakts", kas pirmoreiz izpildīta 1818. gada Ziemassvētku vakarā Austrijā, bet 2011. gadā iekļauta UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Par godu jubilejai Ziemassvētku laikā Latvijas baznīcās ar koncertiem uzstājas vokālā grupa "Putni", kas šogad svin 25 gadu pastāvēšanu, ģitārists un komponists Matīss Čudars, klavesīniste Ieva Saliete, kā arī vairāku JRT izrāžu mūzikas autors, klarnetists Jēkabs Nīmanis, piedāvājot gan dažādas variācijas par pazīstamo melodiju, gan komponistu jaundarbus.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!