Aktualitātes
07.02.2023

Pie skatītājiem atgriežas raidījums "Zaļgalvis" ar rakstnieku Rvīnu Vardi

Komentē
1

Svētdien, 12. februārī, plkst. 18.15 LTV1 atgriežas raidījums par cilvēku, vidi un to attiecībām "Zaļgalvis". Jaunākajā sezonā raidījuma vadītājs, rakstnieks Rvīns Varde, ar dažādu profesiju un dzīvesgājumu domubiedriem pētīs dabas un indivīda saskarsmi ne tikai smilšu alu pagrabos vai laikmetīgajā mākslā, bet arī idejā par sēklām kā nākotnes valūtu vai efektīvāko komunikācijas veidu meklējumos. Raidījums šogad paplašina skatu un piedāvās iepazīt kaimiņu pieredzi Ziemeļvalstīs, no kurām nāk jaunās sezonas eksperti.

Raidījums pavasara sezonā atgriežas ar deviņu epizožu ciklu, kas no 12. februāra katru svētdienu, plkst. 18.15 būs pieejams skatītājiem LTV1. Pēc ētera epizodes jau ierasti varēs noskatīties Latvijas Sabiedrisko Mediju video straumēšanas vietnē "Replay.lv", kā arī interneta žurnālā "Satori" un tā "Facebook" profilā.

Trešajā raidījuma sezonā gaidāmi stāsti par ekoloģisku lielformāta pasākumu rīkošanu, idejām, kas spēj remdēt ilgstoši sāpīgās atkritumu apsaimniekošanas problēmas, kā arī personīgi stāsti par cilvēkiem, kuriem pārdomāta mijiedarbe ar dabu ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Katras sērijas nobeigumā gaidāms arī komentārs no Ziemeļvalstu jomas eksperta, kas aplūkotos tematus ļauj skatīt reģiona kontekstā.

"Pasaulē zaļais dzīvesveids un ilgtspējīga domāšana jau kļuvusi par tendenci, kas ikvienam personīgi arvien biežāk liek aizdomāties par savu devumu un iesaisti sakoptas apkārtējās vides uzturēšanā un videi draudzīga dzīvesveida piekopšanā ikdienā. Sadarbībā ar raidījumu "Zaļgalvis" vēlamies pastāstīt par dažādām tendencēm, iniciatīvām un projektiem, kas aizsākušies Ziemeļvalstīs un kas vērsti uz to, lai uzlabotu dzīves kvalitāti tuvākā un tālākā apkārtnē. Mūsuprāt ir svarīgi runāt par videi draudzīgu dzīvošanu tādā valodā, lai pēc iespējas vairāk cilvēku to sadzird, domā par to un rīkojas. "Zaļgalvis" prot uzrunāt un ieinteresēt!", jauno sezonu komentē Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā direktors Stefans Ēriksons.

Raidījuma "Zaļgalvis" 3. sezonu veido biedrība "Ascendum" un "VFS Films" ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā finansiālu atbalstu.

Vairāk informācijas par raidījumu un tā iepriekšējās sērijas meklē šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!