Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
15.10.2020

Pie Saeimas notiks otrais pikets visu ģimeņu atbalstam

Komentē
0

15. oktobrī no plkst. 15:00 pie Saeimas notiks vairāku jauniešu organizāciju rīkots pikets ar mērķi parādīt atbalstu visu ģimeņu līdztiesībai.

Pikets tiek rīkots neilgi pēc tam, kad 30. septembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ar 9 balsīm "pret" un 3 "par" noraidīja tālākai izskatīšanai 10 392 cilvēku parakstīto iniciatīvu viendzimuma pāru tiesiskajai aizsardzībai. Tas nav pirmais gadījums, kad līdzīgas iniciatīvas tiek noraidītas – 2018. gada Saeima nobalsoja "pret" 10 000 cilvēku parakstīto "Kopdzīves likuma" iniciatīvu, savukārt 2019. gadā ar 60 balsīm pret, 23 par, 1 cilvēkam atturoties Saeimā tika noraidīts "Dzīvesbiedru likums".

Šobrīd kustība "Dzīvesbiedri" iesniegšanai Saeimā gatavo jaunu iniciatīvu, kas platformā "ManaBalss.lv" nepieciešamās 10 000 balsis savāca rekordīsā laikā – nepilnā nedēļā.

Pirmais pikets 8. oktobrī pulcēja vairāk nekā 100 dalībnieku. Sanākušie atgādināja, ka vienlīdzība likuma priekšā pieder pie pamata cilvēktiesībām, kā arī kritizēja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmumu noraidīt iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu.

"Saeima nedrīkst ignorēt atkārtoti pilsoņu iniciatīvas un ir jāciena demokrātijas principos rakstītais pienākums - respektēt mazākuma tiesības. Valstij arī ir jāpilda tās Satversmē rakstītais pienākums aizsargāt VISAS ģimenes," piketa uzsaukumā raksta rīkotāji.

Foto no piketa 8. oktobrī:

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!