Aktualitātes
19.06.2020

Pie Polijas vēstniecības paudīs atbalstu LGBT+ kopienai

Komentē
0

Piektdien, 19. jūnijā, plkst. 17.30 pie Polijas vēstniecības Rīgā notiks protesta akcija, lai paustu nosodījumu pret Polijas prezidenta Andžeja Dudas pagājušās nedēļas izteikumiem par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT+) kopienu, informē jaunatnes organizācija "Protests".

"Sazinoties ar Polijas jaunatnes organizācijām, izlēmām, ka nepieciešams paust viņiem savu atbalstu. Andžeja Dudas paziņojums ir klaji diskriminējošs, turklāt vienlaikus arī necienīgs pret komunistisko režīmu upuriem," sacīja organizācijas vadītāja Selma Levrence.

Polijas prezidents, kurš 28. jūnijā vēlēšanās kandidēs uz otru prezidentūras termiņu, pagājušonedēļ LGBT+ tiesību aizstāvību nosauca par "ideoloģiju", kas sliktāka par komunismu. "Protests" to uzskata ne vien par marginalizētas sabiedrības grupas nomelnošanu, bet arī par totalitāru režīmu noziegumu mīkstināšanu sabiedrības acīs, veicot aplamus salīdzinājumus, teikts paziņojumā presei.

Starptautiskās organizācijas "ILGA-Europe" pagājušajā mēnesī atjaunotajā indeksā Polijas novērtējums LGBT+ tiesību jomā krities, to ierindojot pēdējā vietā Eiropas Savienībā.

"Pēc ILGA-Europe datiem Polija un Latvija ieņem pēdējās vietas seksuālo un dzimtes minoritāšu aizsardzības jomā Eiropas Savienībā. Piemēram, mūsu valstis ir vienas no retajām, kurās viendzimuma pāri joprojām nevar reģistrēt savas attiecības nekādā formā. Mūsuprāt, Polijas un Latvijas sabiedrībām jāsadarbojas, lai mūsu valstīs veicinātu cilvēku vienlīdzību neatkarīgi no seksuālās vai dzimtes identitātes," skaidroja Levrence.

Organizācija skaidroja, ka protests pie vēstniecības Mednieku ielā 6B ilgs aptuveni pusstundu, dalībnieki aicināti ierasties ar plakātiem. Jaunieši arī uzsvēra 2 metru distances ievērošanas nepieciešamību visiem pasākuma dalībniekiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!