Aktualitātes
19.02.2021

Pēc grāmatas "Mēs, Zoo stacijas bērni" motīviem tapis seriāls

Komentē
0

Piektdien straumēšanas platformā "Amazon Prime" pirmizrādi piedzīvos jauns seriāls vācu valodā pēc pazīstamās grāmatas "Mēs, Zoo stacijas bērni" motīviem, vēsta "The Guardian".

Kristiānes Felšerinovas autobiogrāfiskā grāmata stāsta par viņas nonākšanu heroīna atkarībā un prostitūcijā 70. gadu Berlīnē. "Mēs, Zoo stacijas bērni" kļuva par kulta grāmatu Eiropā un 1981. gadā pārtapa filmā, kas arī iemantoja plašu popularitāti. Filmai mūziku veidoja Deivids Bovijs.

Kaut arī grāmatā darbība risinās Rietumberlīnē 70. gadu beigās un 80. gadu beigās, seriālā darbības laiks būs nosacīts un Deivida Bovija dziesmu vietā skanēs deju mūzika, pankroks un hiphops no pēdējiem 20 gadiem. Seriāls filmēts Prāgā un Berlīnē, un tajā galveno – Kristiānes F. lomu – atveido austriešu-austrāliešu aktrise Jana Makkinona. Aktrise žurnālistiem pastāstījusi, ka nav tikusies ar pašu Kristiāni Felšerinovu, kas joprojām dzīvo Berlīnē, taču lasījusi viņas grāmatu un runājusi ar žurnālistiem, kuru veiktās intervijas bijušas tās pamatā.

Daudzi skatītāji seriālu gaida ar piesardzību, paužot šaubas, vai tas spēs konkurēt ar augstu vērtēto 1981. gada ekranizāciju. Kā norāda filmas veidotāji, seriāla mērķis nav rekonstruēt grāmatā un iepriekšējā ekranizācijā ietverto noskaņu, bet gan vēstīt universālu stāstu par jauniem cilvēkiem, kas meklē savu vietu pasaulē. "Šī ir mūsu interpretācija par Kristiānes un viņas draugu piedzīvoto," presei norāda režisors Filips Kadelbahs.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!