Foto no Kristas un Reiņa Dzudzilo vadītās darbnīcas.
 
Aktualitātes
14.03.2022

Pazīstami Latvijas mākslinieki turpina aicināt uz darbnīcām Ukrainas atbalstam

Komentē
0

No 14. līdz 20. martam turpināsies pasākumu cikls "Līdzdalības darbnīca", kurā Latvijā atzītu mākslinieku vadībā var iepazīt dažādas mākslas tehnikas un to pielietojumu aktīvismā un protestos, kā arī kopīgi doties piketēt un iesaistīties citās akcijās pie Ukrainas Neatkarības ielas rajonā, starp Krievijas un Ukrainas vēstniecībām.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra un Paula Stradiņa Medicīnas un vēstures muzeja organizētais darbnīcu cikls norisinās jau kopš 7. marta un katru reizi to vada cits mākslinieks. Arī šonedēļ darbnīcas gaidīs dalībniekus darbdienās no plkst. 16:00 līdz 19:00 un brīvdienās no 12:00 līdz 15:00 Medicīnas un vēstures muzeja telpās.

Otrdien, 15. martā, darbnīcu vadīs gleznotāja Envija, trešdien, 16. martā,  multimediju mākslinieks Kaspars Groševs, ceturtdien, 17. martā, performanču māksliniece Anda Lāce, piektdien, 18. martā, jauno mediju māksliniece Anna Priedola, sestdien, 19. martā, tēlnieks Ivars Drulle un svētdien, 20. martā, fotogrāfe Vika Eksta.

"Skolēnu brīvlaikā īpaši aicinām iesaistīties skolēnus un klases, kā arī ģimenes ar bērniem, veicinot pilsoniski atbildīgu un informētu nākotnes sabiedrību," aicina rīkotāji.

Par darbnīcu ciklu "Līdzdalības darbnīca"

Darbnīcu ciklā uzaicinātie mākslinieki demonstrēs atšķirīgas mākslas tehnikas, kas var tikt izmantotas aktīvismā, pētot gan vizuālā, gan audiālā medija sniegtās iespējas. "Līdzdalības darbnīcas" mērķis ir ne tikai uzturēt dzīvu diskusiju un protestu pie Krievijas vēstniecības, bet arī piedāvāt telpu politiski iesaistītai kopīgai nodarbei, veicinot sabiedrības vienotību un kritisku diskusiju par notiekošo, kā arī terapeitisku attīrīšanos caur radošu un jēgpilnu darbību. Darbnīcām nepieciešamie materiāli tiek nodrošināti, taču apmeklētāji aicināti ierasties arī ar personīgajiem darbarīkiem.

Līdz šim jau notikušas 8 "Līdzdalības darbnīcas": plakātu darbnīca ar biedrību "Ascendum" un internetžurnālu "Satori", Lolitas Tomsones un Latvijas muzeju biedrības organizētā plakātu veidošana, gleznošana un Starptautiskās sieviešu dienas pikets ar feminisma mākslinieci Rasu Jansoni, režisores Kristas Burānes un scenogrāfes Ievas Kauliņas akcija "Puškins pret Putinu", Gundegas Evelones vadītā Putina iekonservēšana, plakātu zīmēšana ar komiksu mākslinieci Maiju Kurševu, sietspiedes un apdrukas darbnīca ar Sabīni Vekmani un Kristas un Reiņa Dzudzilo organizētā lielformāta plakātu darbnīca "Ar 33 ukraiņu alfabēta burtiem pret karu!"

Dalība darbnīcās ir bezmaksas. Vairāk par to norisi Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vietnē vai feisbuka lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!