Kadrs no seriāla "Succession".
 
Aktualitātes
13.07.2022

Paziņotas 2022. gada "Emmy" balvu nominācijas

Komentē
0

12. jūlijā ASV izziņoti 2022. gada "Emmy" balvai izvirzītie seriāli. Ar 25 nominācijām līderos ir HBO daudzsēriju drāma "Succession", bet tai seko "Apple veidotais komēdijseriāls "Ted Lasso" un HBO seriāls "The White Lotus", kuri katrs nopelnījuši 20 nominācijas.

Ievērojamam skaitam balvu izvirzīti arī seriāli "Hacks", "Only Murders in the Building", "Euphoria" un "Squid Game". Dienvidkorejiešu seriāls "Squid Game" nominēts 14 kategorijās, kas ir "Emmy" vēsturē lielākais nomināciju skaits seriālam, kas nav angļu valodā.

Starp seriālu veidošanas platformām šogad visvairāk nomināciju saņēmis HBO televīzijas kanāls, kas pārspējis pat straumēšanas platformu "Netflix".

Par labākā drāmas seriāla balvu līdzās "Succession", "Squid Game" un "Euphoria" cīnīsies arī "Better Call Saul", "Ozark", "Severance", "Stranger Things" un "Jellowjackets".

Labākās dramatiskās aktrises balvai nominētas abas galveno lomu atveidotājas seriālā "Killing Eve", Džodija Komere un Sandra Ou, Zendaja par Rū Benetas lomu "Euphoria", Lora Linija par lomu seriālā "Ozark", Melānija Linskija no "Yellowjackets" un Rīza Viterspūna no "The Morning Show".

Labākā dramatiskā aktiera balvai nominēts Braians Kokss par Logana Roja lomu "Succession", kā arī Džeremijs Strongs, kas seriālā spēlē Kendalu Roju. Līdzās "Succession" aktieriem izvirzīts arī Li Džungdže par galveno lomu "Squid Game". Starp nominētajiem aktieriem ir arī Džeisons Beitmens par lomu seriālā "Ozark", Bobs Odenkērks no "Better Call Saul" un Adams Skots, kas seriālā "Severance" atveido Marka tēlu.

Nomināciju saraksts kategorijā "Labākais komēdijseriāls ietver "Abbott Elementary" (ABC), HBO seriālus "Barry", "Curb Your Enthusiasm" un "Hacks", "Amazon oriģinālseriālu "The Marvelous Mrs. Maisel", "Hulu daudzsēriju filmu "Only Murders in the Building", "Apple TV+ "Ted Lasso" un televīzijas tīkla FX "What We Do in the Shadows".

Par labākā miniseriāla balvu sacentīsies "Dopesick" (Hulu), "The Dropout" (Hulu), "Inventing Anna" (Netflix), "Pam & Tommy" (Hulu), "The White Lotus" (HBO).

Pilnu nomināciju sarakstu iespējams aplūkot šeit.

2022. gada "Emmy" balvu ceremonija notiks 13. septembrī pēc Latvijas laika Losandželosā. "Emmy" balvu jau kopš 1949. gada piešķir labākajiem seriāliem, televīzijas filmām un šoviem. Uzvarētājus balsojumā izvēlas ASV Televīzijas akadēmijas locekļi.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!