Aktualitātes
26.01.2021

Pavasarī notiks jauns Baltijas mūzikas festivāls

Komentē
0

Lai veicinātu Baltijas laikmetīgo mūziķu un komponistu starptautisko attīstību, no 22. aprīļa līdz 2. maijam Tallinā un Tartu notiks pirmās Baltijas Mūzikas dienas, vēstīts Baltijas laikmetīgās mūzikas tīkla mājaslapā.

Paredzēts, ka festivāls katru gadu notiks citā valstī. Nākamgad Baltijas Mūzikas dienas norisināsies Kauņā, Lietuvā, pēc tam – Rīgā.

Katru gadu festivāls pievērsīsies kādai izvēlētai tēmai. 2021. gada fokuss ir "DNS", kas aicina meklēt dialogu starp zinātni, bioloģiju, ģenētiku, muzikālo domāšanu un kulturālo izcelsmi. Atklāšanas koncerts notiks Tartu. Visi skaņdarbi programmā ir tikai Baltijas laikmetīgās mūzikas komponistu radīti.

Koncertprogrammu būs iespējams vērot arī tiešsaistē.

Festivāla ideju ierosinājušas Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Komponistu savienības. Baltijas laikmetīgās mūzikas tīkls (BLMT) tika dibināts 2019. gadā ar mērķi kopīgi attīstīt izcilu Baltijas mūziķu un komponistu starptautisko atpazīstamību. BLMT organizē Baltijas Mūzikas dienas ar mērķi sasniegt plašāku ārzemju auditoriju un paplašināt pastāvīgo koncertu apmeklētāju loku.

Lietuvas Komponistu savienības priekšsēdētājs Mikolass Natalevičius (Mykolas Natalevičius) atzina: "Ir lieliski, ka mūsu kopīgais mērķis, apvienot Baltijas laikmetīgās mūzikas institūcijas, var īstenoties šajos sarežģītajos laikos. Ņemot vērā, cik mazas ir mūsu valstis platības un cilvēku skaita ziņā, mēs esam lieli kultūrā un laikmetīgās kultūras pasaulē. Es ticu, ka mūsu pirmās Baltijas Mūzikas dienas būs intriģējoša pieredze, atspoguļojot Igaunijas, Latvijas un Lietuvas laikmetīgās mūzikas bagātību, daudzveidību un autentiskumu."

Festivālā uzstāsies kvartets "Quadra" no Latvijas, laikmetīgās mūzikas ansamblis "Synaesthesis" no Lietuvas, Tallinas kamerorķestris, Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris un citi. Baltijas Mūzikas dienu programma pieejama festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!