Valters Grivins
pirms 6 gadiem
Autoram acīmredzami nav nekādas nojausmas par to, kas ir viņa tirādes objekta saturs un būtība. Skaidrs ir tikai viens - patriotisms slikti, četras kājas labi! Izsaku nožēlu studentiem, kuriem jāpārdzīvo šādi docenti...

Buks Artis
pirms 6 gadiem
Tāda raita un līdzena doma. Skaidra. Diemžēl, vērojot līdzpilsoņu patriotisma izpausmes virtuālajā un verbālajā komunikācijā, rodas iespaids, ka situācija neaprobežojas ar vienkāršu mēlmi "izglābt savu sievu", neglābjot "kādu citu personu, kura ir nedaudz tuvāk izejai". Izplatītākais patriotu tips šajā situācijā ne tikai glābj "savu sievu", bet arī no sirds nīst to otru glābēju, kurš glābj nevis šī patriota sievu, bet gan pats savējo. Pie tam kultivē sevī šo naidu, vēl pirms ugunsgrēks sācies, dēvējot to par "patriotismu" un lepojoties ar šādu nostāju kā vienīgo pareizo. Nu un gala rezultātā panākot, ka tas otrs var neglābt patriota sievu pat tad, ja šāda iespēja rodas. Kā jebkurā "-ismā", arī patriotismā visai grūti ar tādu it kā elementāru lietu kā cēloņu un seku sasaistīšanu.
Protams, iespējams, kļūdos un raugos uz to visu aplami.

akmens
pirms 6 gadiem
Ir cilvēki vairāk nelieši un mazāk godīgi, kā arī otrādi. Morālizēšana ir paņēmiens, kā pelnīt iztiku daudziem cilvēkiem. Nemeklējiet neliešus,
nelietības izdara godīgi cilvēki. Te jums cēloņi un sekas.

malva
pirms 6 gadiem
Varbūt nevajag sklonjatj pašu vārdu ``patrotisms`` jēgā nejēgā? Saknē taču tam ir ``patria`, kas nozīmē tēvzeme. Un tēvzemes mīlestība nav ne nacisms, ne fašisms, kā buldurē vienkārši īsizglītoti ļautiņi. Un tepat kaimiņos (Vācijā, Francijā. Skandināvijas zemēs) joprojām bērniem skolā ir priekšmets Tēvzemes mācība. Ar to tad arī turpinās (sākas ģimenē) izglītošanās tēvzemes mīlestībā. Ja ar patriotisko audzināšanu saprot padomju skolas patriotisko audzināšanu, tad tam nav nekāda saistības ar tēvzemi, tam ir saistība ar impēriju.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!