Attēlā: Salvadora Dalī kapakmens Figeresā
 
Aktualitātes
28.06.2017

Paternitātes testam ekshumēs Salvadora Dalī mirstīgās atliekas

Komentē
0

Spānijas tiesa pieprasījusi Salvadora Dalī mirstīgo atlieku ekshumāciju paternitātes testam, lai pārbaudītu 1956. gadā dzimušās spānietes Marijas Martinesas apgalvojumu, ka viņa ir mākslinieka ārlaulības meita, ziņo BBC.

Spānijas tiesa pieprasījusi sākt spāņu sirreālista Salvadora Dalī mirstīgo atlieku ekshumāciju, lai iegūtu paraugus paternitātes testam. Citu testam derīgu mākslinieka personīgo mantu vai bioloģisko atlieku nav. 

1956. gadā dzimusī spāniete Marija Martinesa apgalvo, ka viņas mātei bijis sakars ar mākslinieku 1955. gadā, kad viņa strādājusi par kalponi ģimenē, kas dzīvojusi Dalī kaimiņos. Martinesas māte tajā pašā gadā pametusi darbu, pārvākusies uz citu pilsētu un apprecējusi citu vīrieti, taču gan savai meitai, gan citiem cilvēkiem vairākas reizes apgalvojusi, ka viņas īstais tēvs ir Dalī.

Tajā laikā Dalī bija precējies ar Galu Dalī, taču pārim bērnu nebija.

Ja Martinesa izrādīsies Dalī meita, viņa varēs sev pieņemt slaveno uzvārdu, kā arī būt tiesīga uz daļu viņa īpašuma, kas šobrīd pieder Spānijas valdībai, taču tas būs jāpieprasa oficiāli.

Ekshumācijas datums pagaidām vēl nav zināms, taču, visticamāk, tā varētu notikt jau šī gada jūlijā.

Dalī nomira 85 gadu vecumā 1989. gadā un tika apglabāts dzimtajā Figeresā, Spānijā, sava memoriālā teātra-muzeja kriptā.   

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!