Aktualitātes
26.04.2021

Pasniegtas "Oskara" balvas; labākā filma – "Nomadland"

Komentē
0

25. aprīlī pasniegtas ASV kinoakadēmijas balvas "Oskars". Šogad par labāko filmu atzīta kinolente "Nomadland", bet tās autore Hloja Žao saņēmusi balvu kā labākā režisore.

Žao ir otrā sieviete un pirmā aziāte kinoakadēmijas vēsturē, kas godalgota kā labākā režisore. Pirms viņas 2009. gadā šo balvu saņēma Ketrina Bigelova par filmu "The Hurt Locker".

Šī ir Žao trešā spēlfilma un jau saņēmusi virkni godalgu, tostarp Venēcijas kinofestivāla galveno balvu, "Zelta globusu" un BAFTA balvu. Filmas pamatā ir 2017. gadā izdotā grāmata "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century". Filma galvenā varone Ferna pēc darba zaudēšanas izlemj dzīvi turpināt kā klejotāja, ārpus tradicionālās sabiedrības. Par šo lomu savu trešo "Oskaru" karjerā ieguvusi Frānsisa Makdormana.

Kategorijā "Labākais aktieris" uzvarējis Entonijs Hopkinss par galveno lomu filmā "The Father". Viņš atveido ar Alcheimera slimību sirgstošu pensionētu arhitektu, kurš pamazām zaudē saikni ar reālo dzīvi. Hopkinss savas karjeras laikā saņēmis divus "Oskarus", bet kopumā šai balvai nominēts sešas reizes.

"Oskaru" par labāko aktrises darbu otrā plāna lomā saņēmusi dienvidkorejiešu aktrise un Holivudas debitante Jona Ju-junga, kas godalgota par vecmāmiņas lomu Lī Aizeka Čanga drāmā "Minari".  Savukārt balvu par labāko aktiera darbu otrā plāna lomā saņēma Denjels Kaluja par lomu filmā "Jūda un Melnais Mesija".

Par labāko ārvalstu filmu atzīta Tomasa Vinterberga filma "Another Round" ("Vēl pa mēriņam"), kas vēsta par trim draugiem, kuri nolemj eksperimentēt ar dzīvi pastāvīgā alkohola reibumā.

Filma "Manks", kas šogad bija nominēta visvairāk kategorijās – 10 –, saņēma balvu tikai divās – par operatora un filmas mākslinieka darbu.

Ar pilnu "Oskara" laureātu sarakstu var iepazīties šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!